Президентът на Венецуела Николас Мадуро анонсира издаването на новата криптовалута Petro Oro или Petro Gold, обезпечена с физическо злато. Това се случи ден след като президентът представи първата криптовалута на Венецуела El Petro, обезпечена с физически наличен петрол.

Мадуро възнамерява по този начин да се пребори с финансовите санкции, наложени от САЩ. Да не забравим, че президентът на Венецуела заяви, че криптовалутата El Petro само за един ден е донесла на страната $735 милиона.

Венецуелската опозиция яростно разкритикува идеята на президента и разясни, какво точно е Petro. Според опозицията, с помощта на Petro властите по незаконен начин просто вземат нови кредити, заобикаляйки парламента, който не желае да финансира на практика почти диктаторския режим, поради твърде големите дългове, които ще трябва да плащат следващите поколения.

Мадуро изнесе една от своите речи, в която каза: „Следващата седмица възнамерявам да пусна в обръщение новата криптовалута Petro Oro, обезпечена със злато. Новата цифрова валута има за цел да укрепи El Petro„.

Към днешен ден има няколко криптовалути, обезпечени със злато. Сред тях например е RMG, създадена от Кралския монетен двор на Великобритания.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ХиХитъй-тъй Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тъй-тъй
тъй-тъй

Разбира се, тези дни очакваме трета венецуелска криптовалута, която да „укрепи“/как ли става това?/първите две и съответно четвърта… Най-вероятно, тъй като материалните обезпечености се привършват, третата криптовалута ще бъде обезпечена с първата, а четвъртата – с втората. Така всичко ще е шест. Венецуела ще може да тегли сама от себе си кредити, примерно в трета и четвърта криптовалута, които ще обезпечава в първа криптовалута, а ще изплаща във втора криптовалута, като разликите ще се калкулират в… криптовалута. Така нещата ще бъдят брилянтни като счетоводството на български футболен клуб.

ХиХи
ХиХи

Разцепи баце.