fbpx
0 C
София

През месец декември Starlink ще стане достъпен и в Индия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тази седмица Starlink започна преговори с индийските власти, за да може да предлага достъп до своя глобален сателитен интернет на 10 селски области, което трябва да стане най-късно до месец декември тази година.

Регионалният директор на Starlink за Индия Санджай Бхаргава отбеляза, че засега има само 5000 предварителни поръчки за използването на сателитния интернет на SpaceX от Индия. Според думите на топ мениджъра, броят на предварителните поръчки от селските окръзи ще бъде един от факторите, който ще поведе след себе си по-големите индийски територии. Плановете на компанията са да бъдат получени над 200 хиляди предварителни поръчки за използването на Starlink.

Интересно е, че и тук се намесва Amazon, която също възнамерява да предложи сателитни интернет услуги в Индия. Индийските медии съобщиха, че висшият мениджмънт на Amazon се е срещнал с официалните лица на Индия и се очаква, че компанията на Джеф Безос съвсем скоро ще подаде заявка за получаването на необходимите лицензи, въпреки че все още няма изведен в орбита нито един сателит.

В същото време както Starlink, така и Amazon, ще се сблъскат не само с конкуренцията от страна на местните играчи на пазара за широколентов достъп до интернет, каквито са например Jio, Airtel и т.н., но и ще трябва да се конкурират и с британската OneWeb – още една компания, която възнамерява да предлага сателитни интернет услуги в Индия съчетано от месец май 2022 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини