Истинската причина, подтикнала руските власти към блокирането на месинджъра Telegram може да се окажат плановете на неговия създател Павел Дуров да представи собствена криптовалута.

Руският медиен портал РБК съобщи, че безуспешните опити за блокиране на месинджъра на Дуров в Русия, които водят до блокирането на IP адресите на облачните услуги на Amazon, Google и други големи IT компании, активно се обсъждат от службите на страната.

Посочва се, че на 18 април служителят от 12-ти отдел на Федералната служба за безопасност Роман Антипкин е изпратил на колегите си писмо, в което казва, че истинската причина за блокирането на Telegram в Русия е намерението на Павел Дуров на базата на своя месинджър от ново поколение да създаде „неконтролируема финансова система“.

Колеги, в тази история става дума за нещо друго, как така не разбирате? Паша Дуров иска да стане новият Мавроди. Ако направи своята криптовалута, в Русия ще се появи напълнo неконтролируема финансова система. Това няма да е биткойнът за маргинали. Това ще бъде нещо просто, надеждно и безконтролно. Това е заплаха за безопасността на страната. Всички наркомани, финансови мошеници и търговци на човешки органи ще започнат да използват криптовалутата на Дуров, а той ще каже: аз нямам нищо общо с това – не можете да забраните думите, понеже те се използват от терористите„.

Блокчейн платформата на Павел Дуров се нарича Telegram Open Network (TON), а неговата криптовалута – Gram. Проектът бе официално представен през месец януари тази година във вид на документ от 132 страници. Това е цяла платежна система, базирана на собствения блокчейн TON, интегриран в месинджъра Telegram. Предвижда се блокчейнът да се използва и в бъдещи социални мрежи и други услуги.

След двете първични предлагания на токени, платформата Telegram Open Network привлече $1,7 милиарда инвестиции.

И още, в началото на тази седмица основателят и генерален директор на Telegram Павел Дуров обяви за създаването на „Цифрова Съпротива“ – децентрализирано движение за защита на цифровите свободи и прогреса.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
И П123OZZY Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Сергей
Сергей

Ама защо се облича като някакъв изклуфял религиозен фанатик?

OZZY
OZZY

Може скоро да получи сърдечен удар.Троцки така,няколко пъти се удари в една брадва в Мексико.

Анонимен
Анонимен

play.google.com/store/apps/details?id=com.eleet

123
123

Много е бърз ама има само биткойни(за сега) от фрази.

Анонимен
Анонимен

eleet.im

EL337 protocol is used to protect the data.

EL3377 is based on the principle of terminal encryption using asymmetric cryptography on elliptical curves (Curve25519).

To encrypt data, aes-256-cbc with a hmac signature is used.

Also on the transport level, all traffic is encrypted using TLS 1.2 and ssl-pinning to prevent a „man in the middle“ attack.

И П
И П

Павел Дуров не се е появявал на публично място от години. Вече има и арестувани повярвли в неразбиваемостта на телеграм. Всичко се оказва поредният чекистки проект. Момента е много изгоден около шума със защитата на данните във фейсбук да се привлекат повече наивници към супер „сигурния“ Телеграм.