По-рано тази година Microsoft обяви, че работи върху интерфейс за Edge, в който табовете са подредени вертикално. Изглежда, че вече са започнали ограничени тестове на концепцията. Ранната версия на Edge, Canary, може да се похвали с поетапно пускане на новата функционалност. То се случва бавно и частично. Налично е само за част от потребителите.

Тези, които са получили достъп, имат малка икона в ляво от нормалните табове, показват от Aggiornamenti Lumia. Когато я натиснат, всички табове се организират вертикално в странична лента, отляво на съдържанието. Тя може да се сгъва и разгъва.

Идеята зад тази подредба е да даде повече свобода на хората, които работят с множество отворени раздели

Традиционният хоризонтален вариант е труден за навигация при по-голямо количество отворени табове, защото те стават много малки. При вертикалната подредба, винаги ще можем да видим заглавието на всички раздели, а преминаването през тях се случва чрез скролиране.

Остава неясно точно колко хора участват в теста, но количеството се увеличава постепенно. Ако искате да имате шанс да сте един от избраните, трябва да разполагате с Edge Canary версия 86.0.597.0 и да следите за малката иконка.

Ако тепърва искате да опитате версиите в разработка на Edge, трябва да станете част от Edge Insider програмата. Там са налични Beta, Dev и Canary билдовете.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари