Най-големият пробив за настоящата година официално е факт, след като една от най-големите компании за кредитен рейтинг и оценка в САЩ Equifax призна в официално съобщение за осъществен пробив в мрежата на компанията. Въпросният инцидент може да засегне над 143 милиона американци. Компанията научава за пробива в края на юни, но едва тази седмица потвърди официално случая.

Equifax съобщава, че неизвестни престъпници са експлоатирали уязвимост в уебсайта на компанията, за да достигнат информация, съхранявана на сървърите на Equifax. Сред откраднатите данни присъстват пълни имена, номера на социални осигуровки, рожденни дати, физически адрес и в някои случаи, информация, свързана със свидетелството за правоуправление на превозни средства на жертвите, предава ZDNet.

Престъпната групировка зад пробива е получила достъп до 209 000 номера на кредитни карти, като в инцидента има засегнати жители на Обединеното кралство и на Канада.

Не е известно защо компанията е изчакала цели 62 дни да обяви откритието си за пробива. В следващите седмици очакваме да има продължение на историята, но без съмнение кражбата на чувствителна лична информация на половината от американците звучи страшничко. И както Греъм Клули посочва на своя блог, може да смениш псевдонима и паролата си за услуга в Интернет, но не можеш да смениш името или рожденната си дата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари