Буквално преди часове Великобритания обяви най-голямото количество нови случаи на COVID-19 за страната до сега. Има доста тривиална причина за този драстичен ръст. Според информация на Daily Mail, Evening Standard и The Independent, причината се крие в… Excel.

Става въпрос за таблица, в която са се съдържали лабораторните резултати

От нея после данните се качват в системата. Тя е стигнала до максималния си възможен размер. Цели 15 841 нови случая между датите 25-ти септември и 2-ри октомври не са били качени в системата на правителството поради тази причина.

Здравните чиновници не потвърждават, че причината за случилото се е проблем с Excel, но казват, че става дума за „технически проблем“ в „зареждането на информация“. Въпросната система се използва за докладване на позитивните тестове онлайн.

Може би не знаете, но Microsoft Excel може да има до 16 384 колони и 1 048 576 редове. Няма официално становище дали таблицата е стигнала някой от тези лимити, но неофициалната информация сочи това.

Здравните власти съобщават, че въпреки закъснението в обявяването на тези COVID-19 случаи, всеки човек с позитивен резултат е получил информацията за това. Всички те са инструктирани какво да правят.

Пропуснатите данни са вкарвани в платформата за проследяване към 01:00 часа на 3-ти октомври. Въпросната спънка може да доведе до закъснение с над седмица в проследяването на контактите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
COVID-20
COVID-20
1 година

Много удобно звучи 🙂

kotinchev
kotinchev
Отговор на  COVID-20
1 година

По-скоро тъпо. Exel за сериозни неща? Там програмисти нямат ли?

Чип за зеле
Чип за зеле
Отговор на  kotinchev
1 година

Викаш, защо им е да ползват евтината универсална таблица, след като могат да платят стотици хил. паунда за да им напишат специална програма?

Програмист
Програмист
Отговор на  Чип за зеле
1 година

Exel не е за тия неща. Има и много безплатни бази данни , що не са ползвали тях?

орхан
орхан
Отговор на  kotinchev
1 година

Тъпичък си.