fbpx
10 C
София

Продуктите на Sony ще се продават на едни и същи цени навсякъде

Най-четени

С цел да подобрят финансовото си състояние от Sony възприеха нова стратегия свързана с цените на потребителските си продукти. Според AllThingsDigital.com, скоро всички електронни продукти на компанията ще се разпространяват на една и съща цена, независимо от това кой магазин ги продава.

От 1 април, компанията ще въведе препоръчителна цена на въпросните продукти. Тази цена ще бъде минималната, тоест, търговските партньори на Sony няма да имат правото да я понижават повече. Sony допълниха, че тази ценова стратегия ще бъде приложена в 140 от всичките им продуктови линии.

Освен това, компанията възнамерява да намали количеството продукти, които ежегодно доставя на търговските си партньори. Например, тази година те ще представят само 22 модела телевизори в Съединените щати. За сравнение, миналата година представените в САЩ модели бяха 40.

Всички тези промени са част от ресктруктурирането на компанията, което тече вече от няколко месеца насам. Наскоро Sony смениха Изпълнителния си директор, а преди броени седмици финализираха сделката, с която откупиха частта си от Sony Ericsson. В допълнение към всичко това, компанията постепенно намалява работната си сила като съкращава служители или затваря свободни позиции за работа.

Като част от новата си стратегия, Sony планират да подобрят качеството на работа в отдела, който се занимава с измисляне на имена за новите им продукти. Според тях това е един доста голям недостатък, който компания от техния ранг не бива да допуска.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини