Промени в ръководството на Zynga заради слабите финансови резултати

0
24

Към края на миналата седмица Zynga обявиха публично финансовите си резултати за последното тримесечие, които се оказаха доста по-ниски от предвидените. Компанията е решена да компенсира спада в бизнеса си въвеждайки няколко промени в ръководството си. Едната от промените касае пряко ролята на Марк Пинкъс като основател и CEO.

От сега нататък той ще следи пряко процеса по развитие на игрите на компанията. За това ще му помагат Главният мобилен директор Дейвид Ко и Изпълнителният вицепрезидент по игрите Стив Чанг, които ще му докладват пряко. Досега те докладваха всички етапи по развитието на заглавията на Zynga на Главния оперативен директор Джон Шапърт – един от най-„скъпите“ служители на компанията и бивш директор в Electronic Arts.

Анализатори от Bloomberg коментират, че част от вината за слабите резултати на Zynga се дължи именно на неефективно ръководство от страна на Шапърт. Действително, отговорностите на директора в компанията стават все по-малко и по-малко. От сравнително скоро той не е начело и на бизнеса с реклами предаден на Главния технологичен директор Кадир Лий.

Според други източници обаче целта на реорганизацията е друга – да се постигне универсалност в игрите, така че те да могат да се играят на всякакви платформи, като същевременно с това се даде приоритет на мобилните платформи. С това Zynga ще се опита да намери други начини за печалба, този път не обвързани с Facebook.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари