Британският хакер Шон Кафри бе осъден на 18 месеца условно.

Британският хакер Шон Кафри (Sean Caffrey), който успя да получи несанкциониран достъп до информацията в комуникационната спътникова система на Министерството на отбраната на САЩ, бе осъден. Хакерът призна вината си и получи 18 месеца условна присъда, както и 18 месеца изпитателен срок.

Кралският съд на Бирмингам обяви, че Кафри е похитил електронните пощи и данните за акаунтите на електроните пощи за над 800 потребителя, използващи сателитна връзка. Хакерът е получил достъп и до данните на потребителите на 30 000 сателитни телефона.

Министерството на отбраната на САЩ заяви, че за възстановяване на нанесените щети след тази атака от 2014 година са били необходими 50 часа и $628 000.

Кафри бе арестуван през месец март 2015 година и тогава Националната агенция за борба с престъпността във Великобритания (NCA) съобщи, че хакерът е проникнал в мобилната спътникова служба, която Пентагонът използва за връзка със своите агенти и служители от целия свят. Хакерът е признал вината си и е доказал думите си със скрийншоти с пълните имена, телефонните номера, акаунтите и паролите за тях, заедно с електронните пощи на военнослужещите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
азззз
азззз
4 години

И какви точно щети е нанесъл, след като нито е изтрил нещо, нито е навредил на нещо?
Вместо да го наградят – те го осъждат 🙂

saen
saen
Отговор на  азззз
4 години

Реномето им накърнил, поне да ги беше изтрил блокирал и каквото е могъл да направи.

Steven Drops
Steven Drops
4 години

Браво на детето! Някой ден ще го наема!

Андрей
Андрей
Отговор на  Steven Drops
4 години

За 1000 лева като джуниър ли? 😀

Стефчо
Стефчо
4 години

странни реакции … простотията казват ходела САМО по хората … Утре като ви хакнат и на вас някакви данни искам пак така да ръкопляскате и да мляскате от радост ,че „момчето добре се е справило и го очаква бляскава кариера“

root
root
4 години

„който успя да получи несанкциониран достъп до информацията“ – е явно не е получил несанкциониран достъп 😀