Проучване сред собственици на нови автомобили установи кои са 13-те марки с най-добри нови технологии

3
1099

Производителите на автомобили постоянно се конкурират в предлагането на нови екстри и всякакви технологии – за забавление, удобство, безопасност и т.н. Не всички неща обаче се харесват на купувачите, сочи ново проучване на JD Power.

Изследователската фирма се допитва до 82 527 собственици на нови автомобили от 2020 година от САЩ, за да състави своя Tech Experience Index. Този индекс измерва колко ефективно автомобилните марки изкарват нови технологии на пазара. Оценява както степента, до която новите функции се установяват в различните автомобили, така и доколкото клиентите се възползват от тях.

Един от изводите е, че купувачите обичат да виждат неща като камери за виждане от различни ъгли, но например не обичат контролиране на интериора с жестове.

Не се доверяват много и на функциите за асистиране на шофьора

За всяка една марка, JD Power дава оценка. Тази година, 13 от марките са получили оценка над средното. Не е изненада, че първите места са доминирани от компании, които предлагат луксозни возила. В класацията обаче се срещат и брандове, които са стъпили здраво в сегмента с по-изгодните коли.

Победител в класацията е Volvo. Tesla щеше да спечели второто място, но е позволила на JD Power да се допита до собственици само в 35 щата на САЩ, вместо в цялата страна. Заради това и не попада официално в списъка.

Ето и резултатите:

13. Audi
12. Lexus
11. Lincoln
10. Land Rover
9. Nissan
8. Kia
7. Subaru
6. Hyundai
5. Genesis
4. Mercedes-Benz
3. Cadillac
2. BMW
1. Volvo

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари