7.2 C
София

Публикуваха нов 18,5 GB архив с документи на Ashley Madison

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През последните няколко дни специалистите внимателно изучават файловете, откраднати от сайта за извънбрачни запознанства AshleyMadison.com. Хакерската група Impact Team първоначално качи в уеб-пространството 9,7 GB архив, съдържащ базата данни с потребителите и най-различни документи. Хакерите отново зарадваха всички: на 20-ти август тази година в открит вид бе публикувана втората част от архива с вътрешната документация на Ashley Madison, включващ пощенската кореспонденция на ръководителите на компанията, сорс-кодове, 73 git-хранилища. Този архив е още по-голям – 18,5 GB.

 

Много анализатори споделят, че през следващите седмици ще има много най-различни открития за частния живот на съмнителната канадска компания Avid Life Media, която е собственик на сайта.

 

Интересното е, че се правиха опити за дезинформиране, като в уеб-пространството се повиха най-различни съобщения, че подобни архиви от Ashley Madison често се появяват в Интернет и те неизменно са фалшиви. Този път във втория архив е публикувано следното послание от хакерите: „Хей, Ноел, сега можеш и ти да се убедиш, че всичко е истинско“. Съобщението е подписано с PGP ключ и е предназначено за изпълнителния директор на Avid Life Media Ноел Бидърман (Noel Biderman). Един от файловете в новия архив се нарича noel.biderman.mail.7z и навярно съдържа кореспонденцията на шефа на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини