Публикуваха сорс-кодовете на шпионските програми, използвани от Hacking Team

0
67

Hacking Team е сравнително млада компания от Милано, която разработва и продава шпионски софтуер за правителствените служби от цял свят. Сред нейните клиенти са ФБР и Управлението за борба с наркотиците.

 

През почивните дни неизвестни хакери проникнаха в сървъра на Hacking Team, а след това качиха торент, чрез който може да се изтеглят откраднатите 400 GB информация. Малко след това бе пробит и официалния Twitter на компанията. Информацията в тези файлове се оказа интересна.

 

Сред файловете бе открит списък с клиентите на Hacking Team. Някои от клиентите са отбелязани като активни, а други с изтекъл срок на поддръжка и „официално не се поддържат“. Активни са например турската полиция (от 10.11.2014 г.), Южна Корея, Министерството на отбраната на Саудитска Арабия и още много други.

Още в понеделник Hacking Team изпрати до всичките си клиенти спешно съобщение, че е необходимо незабавно да изключат приложението Remote Control System, известно още като Galileo. А в един от откраднатите файлове се описва процедура за отдалечено деактивиране на продадения софтуер. Оказа се, че в абсолютно всяка програма на Hacking Team е вградена задна врата, за спиране действието на софтуерния продукт.

 

Сега всеки може да изтегли въпросния торент и да разбере за кой от клиентите каква точно задна врата е използвана. Порталът Motherboard допълва, че от сървърите са изтеглени почти 1 терабайт данни, а информационната безопасност на Hacking Team е по-ниска дори и от Sony Pictures. Компанията е получила от своите клиенти общо 4 324 350 евро.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари