Първата степен успешно се отдели от Союз-ФГ

0
587

Преди броени минути от космодрума Байконур, ракетна площадка номер 1 „Гагарински старт“, успешно бе изстреляна ракетата-носител Союз-ФГ с транспортния пилотиран космически кораб (ТПК) Союз МС-11. В рамките на космическата мисия МКС-58/59 на борда на кораба се намират трима души. Това са космонавтът на Роскосмос Олег Кононенко, астронавтът на NASA Ан Маклейн и астронавтът на CSA Давид Сен-Жак.

Всички ускорителни модули на първата ракетна степен успешно се отделиха от ракетата. Това бе особено внимателно следено, понеже аварията с предишния Союз стана на 11 октомври именно на този етап. Това бе първата авария през изминалите 35 години. Днес, в 14:40 часа московско време по план се отделиха всички степени и космическият кораб продължи полета си към Международната Космическа Станция, управляван от специалистите на руския команден център. Събитието се излъчваше директно в сайта на Роскосмос и продължава и сега.

Роскосмос отбеляза, че полетът до Международната Космическа Станция ще се осъществява в автоматичен режим по стандартната схема с четири обиколки около Земята. Стиковането с МКС е планирано за 3 декември в 20:35 часа московско време. Скачването на космическия кораб с МКС ще стане откъм страната на руския изследователски модул Поиск.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за