Първите електромобили на Tesla изразходваха ресурса на своите акумулаторни блокове

24
15936

Първите електромобили на Tesla бяха представени преди 13 години, когато автомобилната компания на Илън Мъск предизвика фурор на международния пазар. Сега след тези тринадесет години революционните електрически автомобили се износиха, включително и техният най-скъп компонент – акумулаторният блок.

Потребителите на първите Model S и Roadster на Tesla вече започнаха да забелязват влошаването работата на акумулаторните блокове. Някои водачи започнаха да ремонтират тези блокова в сервизите на известната американска транспортна компания Gruber Logistics. Ремонтът на акумулаторния блок струва най-много $5000. Самият ремонт не е сложен и се състои в откриването и подмяната на отделните акумулаторни батерии, които след тези години са влошили своята работа.

Притежателите на тези стари автомобили имат и друг вариант – да закупят чисто нов акумулаторен блок при цена $22 000. Но това е доста скъпо и повечето предпочитат да отидат в сервиз, където за много по-малка сума ще бъдат заменени няколко батерии на акумулаторния блок.

Не всички автомобилни сервизи имат правото да осъществяват подобен ремонт за възстановяване работата на акумулаторния блок. Tesla е дала само на някои от тях необходимото оборудване и специалисти с необходимите навици. Но в момента масово се обучават други хора и необходимото оборудване се предлага и на другите сервизи, стига да желаят да ремонтират електромобилите. Очакват се първите анализи на цената на обслужването на електромобил и на ДВГ автомобил след 10 и 15 години активно използване.

4.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари