Първите китайски Model 3 от Gigafactory 3 още този месец слизат от поточните линии

3
3896

Министерството на промишлеността и информатиката на КНР (MIIT) официално даде разрешение за продажба на електромобилите, произведени в гигафабриката Gigafactory 3. Автомобилната компания на Илън Мъск бе включена в списъка с одобрените от правителството производители на автомобили, които могат да продават продукцията си в тази страна.

След получаването на това разрешително Tesla може по всяко време да започне производството на електромобили в съвсем новия завод Tesla Gigafactory 3 в Шанхай. Според излязлата преди няколко часа информация, първите екземпляри Model 3 трябва да започнат да излизат от поточните линии до края на този месец.

За Tesla е много важно да стартира производството на електромобилите в Шанхай, за да може да изпълни обявеният във финансовите отчети план – производството на от 360 до 400 хиляди електрически автомобила за тази година. По този начин следващите тримесечия ще бъдат по-удачни и компанията ще започне да генерира стабилна печалба.

Преди време Мъск каза, че след като китайските поточни линии започнат да работят с пълна мощност, годишната продукция на Gigafactory 3 ще достигне 150 000 електромобила. По принцип поточните линии в Шанхай за значително по-съвършени от тези във Фримонт и при тях производствените разходи са двойно по-малки.

Мъск възнамерява да започне строежа и на четвърта Gigafactory 4, но засега не казва къде. Според неофициална информация, Gigafactory 4 ще бъде построена в Германия,

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ЖОРО
ЖОРО

всеки ден като карам в столицата и си представям как колите няма да пушат и хвърлят миризливи сажди… и си казвам само дано дано…

115
115

Твърде повърхностно мислене. По същата логика, аз искам въобще да няма коли, за да мога да си се разхождам навсякъде. Ама нещата не са толкова прости.

Станислав
Станислав

Почти през всеки работен ден се радвам на няколко невероятни Тесла коли в квартал Лозенец, близо до Била-та. Едната е перлено бяла с бели седалки, а другата е боядисана в огледално синьо! Страхотни са!