Tesla строи с рекордни темпове китайската Gigafactory 3

6
5941

Строителството на завода за електромобили Gigafactory 3 в покрайнините на Шанхай ще приключи в края на лятото. А първите електрически автомобили от тази фабрика трябва да излязат на пазара още тази година. Tesla бърза, за да избегне най-лошите последствия от търговската война между САЩ и Китай.

Строителството на Gigafactory 3 – първият завод на Tesla в Китай продължава с рекордни темпове. Строителството на тази фабрика започна през месец декември миналата година, а различните видеа, заснети с дронове, показват, че още през месец юни обектът е бил почти завършен.

Според финансовия отчета на Tesla за второто тримесечие, представен вчера, се вижда, че през Q2 на 2019 година е започнало инсталирането на необходимото оборудване. Компанията показа на акционерите снимки на вътрешното устройство на завода. В цеховете се виждат производствените роботи и масивна преса за щамповане на детайли за Model 3.

В Gigafactory 3 ще се сглобява опростена версия на Model 3, съобразена с особеностите на китайския пазар. Плановете на Tesla предвиждат началото на производството в края на тази година. Само след няколко месеца автомобилната компания на Илън Мъск възнамерява да произвежда в Китай по 3000 електромобила на седмица.

Бързото строителство на Gigafactory 3 в Китай ще даде възможност на Tesla да избегне последствията от изострянето на търговската война, като например въвеждането на още по-високи мита.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Тесла не строи, някак си не си представям борда на директорите, начело с Мъск да на строителната площадка и да бачкат, когато няма камери наоколо. Строят китайските работници от наетите фирми изпълнители.

Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)
Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)

Кольо, марш обратно да строиш завода на Тесла! Ам кой дава кинтите бе, серсемино!

Кольо
Кольо

Какво значение има кой плаща, като не пипа с ръчичките си строителните материали.

Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)
Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)

Кольо, за 18-я ти рожден ден ще ти подаря учебник по Икономикс!

AxOx
AxOx

Тази статия я имаше и преди и ще кажа – Тесла дава пари навсякъде по един и същи начин, но Китайците строят бързо, а не, че Тесла е дала повече пари или управлява по-добре.
Хората не разбраха, че Китай сега е най-развитата техн.страна и САЩ е останал на стара слава.
Да, Тесла дава пари, но Китайците имат много повече пари от Тесла… те го правят защото ТЕХНИТЕ инжинери ще работят там и ще трупат опит. Техните работници ще имат работа и завода е в пределите на Китай – сиреч техен си е,…. та Китай си го прави за себе си.

пипи
пипи

И как ще избегне последствията, че нещо не разбирам?