Първите сателити за 5G покритие вече се изстрелват

12
1140

След анонсите на иновативни мобилни устройства с поддръжката на 5G, време е да бъде подготвена и сателитната мрежа, която те ще използват. Американската компания OneWeb потвърди, че е готова да изпрати първата си серия 5G сателити в ниска околоземна орбита. Тази седмица компанията използва руската ракета „Союз“, побираща шест комуникационни сателита. Тя се управлява от Arianespace и бе изстреляна тази сряда от Гвиянския космически център във Франция.

Това е първата стъпка на OneWeb в опита си да изгради обширна мрежа от сателити около Земята. Компанията възнамерява да изстреля 650 сателита до 2020-та година и ако всичко е успешно, да продължи с още 250. Извеждането на сателитите в космоса ще стане чрез 21 изстрелвания от различни части на света. Целта е и малките изолирани райони и селски местности да получат достъп до Глобалната мрежа.

OneWeb е само една от компаниите, планиращи да качат нови сателити в космоса. Плановете на SpaceX са малко по-амбициозни – тя планира да изведе в космоса над  12 хиляди сателита. Предложението наскоро бе одобрено от FCC. OneWeb от своя страна се натъкна на проблеми с руските власти, които не желаят американска компания да работи над техния регион. Казусът предизвика няколко забавяния на изстрелването, но то бе проведено успешно около полунощ местно време.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
10 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Баси лудите
Баси лудите

Електромагнитна радиация, която е със стотици повече от онази, която предците ни са имали преди 100 години. Очаквайте рязко влошаване на здравето. Твърдо против стандарта, има друг стандарт и той е Li-Fi, който е безвреден и може да се реализира по друг начин. Жалко, че ще трябват да минат доста години преди обществото да се откаже от това. Ще бъде по-зле от цигарите!

Efix
Efix

Тук има статия за LiFi. Въпросът е защо не започнат нея да вграждат телефоните и в инфраструктурата?

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405428317300151

epileptic chaos
epileptic chaos

LiFi има малък проблем и това е честотното присветване, което може да предизвика и е научно доказано епилептичен дискомфорт! Същото вече е и с новите LED светлини на полиция и линейки, които използват LED и се вижда отдалеч и е по енергоефективно, но и по-опасно за здравето! В някои страни от N-тият свят вече има забрана за поставянето на LED осветление в здравни и обществени заведения именно поради този факт и недомислие за хората чуствителни към честотното проблясване на LED! LiFi отделно има и проблем по отношение на паразитната светлина и възможността за нарушаване на спектъра, да не коментирам и… Виж още »

Баси лудите
Баси лудите

Според теб за домашно осветление кое е по-добре – нажежаема жичка или ЛЕД? Пускам си телефона на 360 кадъра в секунда или 720 и виждам как жичката трепти, докато някои ЛЕД – не. Възможно ли е нетрептящ ЛЕД да е по-добре за очите от жична лампа?

Радо
Радо

Хахахахаха направо го размаза 🙂

Баси лудите
Баси лудите

Лампата трепти, защото се ползва регулатор на наситеността и дори на максимална мощност се вижда видимо трептене, вече 2-ма човека ми се оплакаха, че ги болят очите от осветлението в офиса.

Не разбрах на кой говориш, мен ли наричаш джендър?

Баси лудите
Баси лудите

Искам да подчертая, че става дума за управление с регулиране на силата на светлината, който дори при максимална степен кара крушката да трепти, въпреки, че е нажежаема жичка. Вече 2-ма от офиса се оплакаха, че ги болят очите от това. Вижда се само при заснемане с много кадри в секунда. Няма нужда да ме псувате, не съм малоумен, знам, че при обикновена употреба с нормален включ – изключ няма да има трептене.

Баси джендъра!
Баси джендъра!

За офиса на публичен дом ли иде реч, че са монтирани ключове с регулиране силата на светлината? 🙂 Щото аз за 25 години в нормален офис такова нещо не съм виждал. Да не говорим, че поне от началото на века никой не ползва крушки с нагреваема жичка в офиси заради цената на тока. Навсякъде слагат луминисценто осветление, ако не им се дават пари за LED. За да трепти крушка с нагреваема жичка, тоя ключ трябва да е някакъв китайски боклук, използващ ШИМ с честота 10-15 Hz. И ако му сложиш диодна крушка, резултатът ще е също такова трептене, само че… Виж още »

Браво!
Браво!

Добре му го сложи на тази скапана американска отрепка, САЩ толкова се задъхват в момента, че се чудят на коя болна мъжка проститутка да платят за да ги хвали в интернет.Това могат да го направят само тъпите кравари.

Ум умува, ум патки пасе
Ум умува, ум патки пасе

Гледай някой да не ти потърси съдебна отговорност за думите, живеем в 2019-та година, не сме 2006-та!

Баси лудите
Баси лудите

Коментарите носят съдебна отговорност както за теб, така и за мястото, в което са публикувани. Съветвам те, когато не харесваш мнението на някой да си даваш сметка, че не знаеш на кого пишеш – човек, организация, институция и т.н., защото доста такива като тебе след това преминавайки през въртележката на правото научават урока си със съдебни решения, които няма да са в техен интерес, включително финансов. Спазвай законите на Р. България и уважавай събеседника, дори и да не си съгласен с мнението му.

Станимир
Станимир

Северните казаци пак се страхуват някой да не им привнесе акъл