През месец декември 2016 година Microsoft официално анонсира пълноценна версия на Windows 10 за ARM процесори. С помощта на хардуерен емулатор, процесорът (засега само Qualcomm Snapdragon 835) може да изпълнява приложенията с X86 код.

Оттогава мина немалко време без никаква нова информация, а сега изпълнителният директор на Qualcomm Стив Милинкопф съобщи по време на финансовия отчет на компанията, че първият компютър със Snapdragon 835, работещ под управлението на Windows 10, ще бъде представен през четвъртото тримесечие на тази година.

Възможността Win32 десктоп приложенията на Windows 10 да работят на ARM процесори ще дадат на производителите възможност да създават по-тънки и леки компютри с чипове, в които са интегрирани модеми за мобилните мрежи, Bluetooth 5 модули и т.н. Microsoft от своя страна още през месец декември миналата година потвърди, че Windows 10 ще поддържа eSIM, а чрез Windows Store ще продава достъп до интернет.

Партньорите на Microsoft като например HP, Dell, Lenovo, Asus и Samsung засега мълчат и не коментират плановете на корпорацията за създаването на ARM компютри с Windows 10. Засега е трудно да се каже как би изглеждал този компютър, но навярно повече информация ще бъде дадена по време на изложението IFA 2017 тази есен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари