Пътниците на Virgin Galactic ще имат достъп до интернет в космоса

0
22

Компанията за космически туризъм Virgin Galactic планира да предложи на клиентите си достъп до световната информационна мрежа, докато се намират в орбита около Земята, информира Gizmodo.

В момента се разработва система, която да осигури връзка с интернет по време на полет със SpaceShipTwo. Все още не е ясно дали е технически възможно да се осигури постоянна връзка по време на цялото пътуване, тъй като предизвикателствата са прекалено много. На Международната космическа станция е осигурен достъп до интернет, но връзката е много бавна и услугите са трудни за използване. Virgin Galactic иска да осигури на пътниците си добри възможности за онлайн активност. Билетът за един полет ще струва 200 хиляди долара и за тези пари клиентите ще получат кратък престой на 100 километра над Земята.

Пътническите кораби на Virgin Galactic ще излитат от Spaceport America в щата Ню Мексико. Вътрешното пространство на SpaceShipTwo е с размери 3.66 на 2.28 метра. Там могат да пътуват до шест души. Корабът майка WhiteKnightTwo ще има за задача да изведе капсулата до необходимата височина, след което тя ще продължи чрез силата на своите двигатели.

Връзката към интернет ще бъде включена в цената на пътуването и за нея няма да се плаща допълнително.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за