Разследват BMW за фалшифициране на данните за продажбите в САЩ

0
505

Хората в BMW навярно никога не са гледали сериала „Наркомрежа“ на HBO. Защото ако бяха, щяха да знаят, че бърникането в статистиката винаги изиграва лоша игра. Според доклад, публикуван във вторник от Wall Street Journal, BMW е под разследване от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

SEC, както е абревиатурата на регулатора, се занимава с американските операции на BMW, тъй като според тях има сведения, че луксозната марка е участва в практика известна като „пробиване на продажбите“ (sales punching), в която производителят отчита за продадени автомобили, които все още се намират в инвентара. Това води до отчитането на сериозно завишени данни за продажбите, което по отношение на засичането на месечния баланс се отразява добре, но създава редица други големи проблеми във всякакъв аспект.

Ако тази история за фалшифициране на продажбите ви звучи някак познато, вероятното е защото Fiar Chrysler претърпя подобно разследване преди няколко месеца, стимулирано от части от Рейд Бигланд, еднократен ръководител на Ram. Разследването доведе до налагането на парична глоба и подписването на споразумение, че практиката никога повече няма да се повтаря. Очакваме подобни да са и последствията за BMW, ако компанията бъде призната за виновна.

Може би именно поради точно тези недотам коректни практики, FCA подкрепи Ford и General Motors, които преминаха към подаването на тримесечни отчети за продажбите, а не на едномесечни.

Към момента от BMW и SEC няма отговор на искането за коментар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари