Рамблер съди Twitch за 180 милиарда руски рубли ($2,9 милиарда)

4
1147

Руската компания Рамблер заведе в САЩ съдебно дело срещу американската онлайн услуга Twitch за нарушение на авторското право и поиска рекордната за руската съдебна практика компенсация от 180 милиарда руски рубли или около 2,9 милиарда американски долара.

Рамблер е притежател на ексклузивните права за излъчване на мачовете от Висшата лига на Англия по футбол. В заведеното вече съдебно дело са изброени 36 000 случая на нарушение на принадлежащите на руската компания права за показване на мачовете. Добавени са и молбите към Twitch за прекратяване на незаконните стрийм предавания.

„Във връзка с това, че открихме и документирахме огромен брой незаконни излъчвания от страна на Twitch, ние бяхме принудени да заведем съдебно дело срещу компанията Twitch Interactive с желанието да бъдат прекратени тези пиратски излъчвания“ – каза ръководителят на спортния отдел на Rambler Group Михаил Гершкович.

Сумата, указана в съдебния иск е получена като резултат от умножението на предполагаемия брой незаконни гледания в Twitch излъчвания на Английската висша лига с максималната сума на компенсацията (5 милиона руски рубли). Рамблер специално подчертава, че сумата от 150 милиарда рубли е предложена от външен адвокат към делото. Това е максималната сума и може да бъде допълнително уточнена.

Днес се появи информация, че представителите на Рамблер и Twitch водят преговори за извънсъдебно споразумение. Според последни данни, сега се преговаря само за плащането на компенсации за периода от август до ноември тази година.

Допълнение: московският съд блокира излъчването на мачовете от Английската висша лига от Twitch.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dsaa
dsaa

Навремето от Холивуд се оплакаха на интернет доставчиците, че не борили пиратството, от там им казаха – дайте ни пари, за да наемем служилите за тая цел и ще го борим. Та и тук така.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Говедата са крадливо племе.

щурм
щурм

Уж си срещу наркотиците пък май сам си злоупотребил…

Алекс
Алекс

Не виждам как ще стане. Twitch е като торент тракерите, няма собствено съдържание. Най-много да затворят акаунтите на стриймърите. Пък и самата сума е абсурдна.