Революционният електромобил Trinity ще даде възможност на VW да се конкурира с Tesla

12
4630

Ръководителят на Volkswagen Херберт Дис анонсира своя Twitter акаунт нов електромобил, който ще бъде новият флагман на компанията. Намирайки се под заплахата да получи глоба от стотици милиони евро за несъответствие на нормите за емисии от въглероден диоксид, приети от Европейския съюз, Volkswagen възнамерява да положи максимални усилия, за да оцелее до завършването на прехода към чист транспорта.

Дис потвърди със своя туит,  че строителството на новата гигафабрика на Tesla близо до Берлин е поредното доказателство за плановете на Илън Мъск да разшири експанзията си и на европейския пазар. От друга страна, Volkswagen все още не може да се оправи след гръмкия скандал и мащабните глоби свързани с дизелгейта от 2015 година. Нещо повече: наскоро Върховният съд на Европейския съюз реши, че притежателите на автомобили на Volkswagen с инсталирани специални устройства, даващи възможност на компанията да мами софтуера на стендовете за тестовете за вредни емисии, могат да подават искове не само в Германия, но и в другите страни на Евросъюза. Това означава нови съдебни процеси срещу Volkswagen.

За излизане от кризата VW започна да полага всички възможни усилия за електрификация на своя транспорт и вече разработи платформата MEB за серийно производство на електромобили. Първият модел с тази платформа бе ID.3, а след това се появи информация за появата и на ID.4, ID BUZZ и други. В същото време Volkswagen започна работата и върху ново поколение EV.

От туита на Херберт Дис че новият електрически Флагман на компанията ще стане моделът Trinity. Засега няма много подробности за този електромобил, но новината за него се появи малко след като в германската преса започнаха да се появяват съобщения, че Volkswagen съвместно с Audi разработва високоефективен електромобил от нов тип. Новото транспортно средство ще се сглобява в главната фабрика на Volkswagen във Волфсбург, модернизацията на която вече започна.

Уеб порталът Electrek е на мнение, че появата на новия флагмански електромобил можем да очакваме не по-рано от 2025 година. Напълно е възможно той да използва новата акумулаторна батерия с твърд електролит, в разработването на която германската компания вложи значителни инвестиции. Акумулаторният блок с новия тип батерия се очаква да осигури по-дълъг пробег на електромобилите при по-ниска себестойност.

Да си припомним, че през месец март миналата година Херберт Дис заяви, че Volkswagen с всички сили ще се постаре да не изостава от своя главен конкурент – Tesla. Според неговите думи, засега Tesla е на по-изгодна позиция и има повече капитал, за да станем най-големият автомобилен производител в света. Volkswagen възнамерява да застигне и изпревари своя главен конкурент.

4 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари