fbpx
0.8 C
София

Рен Джънфей: „Huawei трябва да стане водеща фигура в света на софтуера“

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Основателят на китайския технологичен гигант Huawei Рен Джънфей изпрати до всички служители на компанията вътрешен меморандум с предложения за по-нататъшното развитие на бизнеса. Reuters съобщи, че предприемачът счита за необходимо компанията да се концентрира върху разработването на софтуер, понеже това е единствената област в която санкциите на САЩ не могат да засегнат и да повлияят на Huawei. В документа са посочени два основни проекта на китайския технологичен гигант – мобилната операционна система HarmonyOS и облачната ИИ платформа MindSpore.

В меморандума на Джънфей се казва, че разпространяването на китайския софтуер ще зависи от избора на бизнес модела. От негова гледна точка, най-доброто направление е софтуерът с отворен сорс код. Този подход ще даде възможност на Huawei да привлече повече професионалисти и ентусиасти. Основателят на Huawei добави, че сегашните служители и специалисти трябва по-активно да обръщат внимание на атмосферата на отворените общества – като правило площадките от този тип много по-бързо реагират на трендовете в сравнение с тромавите IT гиганти.

Що се отнася до геополитическото положение на Huawei, предприемачът предлага компанията временно да се откаже да работи на американския пазар. В началото Huawei трябва да се концентрира върху своя домашен регион – Китай и съседните страни, а след това да предприеме експанзия в Азиатско-тихоокеанския регион, Европа и Африка. Ако Huawei успешно следва тази стратегия, то в съвсем близко бъдеще САЩ ще има по-голяма нужда от китайски технологичен гигант отколкото Huawei има нужда от американските патенти сега.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
bash_majstora
bash_majstora
6 месеца

ей cisco не могат да преживеят че има и някакви други рутери 😀

Веселин
Веселин
Отговор на  bash_majstora
6 месеца

При това не толкова скапани и бъгави като техните 😀

pix3l
pix3l
6 месеца

Да заместиш Android и Google с HarmonyOS и Huawei в документацията и хедърите на файловете в сорс кода, всички взети от Google, а после да твърдиш, че ти си автора… явно в Китай може.

arstechnica.com/gadgets/2021/02/harmonyos-hands-on-huaweis-android-killer-is-just-android/

Веселин
Веселин
Отговор на  pix3l
6 месеца

Да вземеш един линукс кернел и да го окастриш малко с цел да хаби по-малко ток, също така да му разкажеш играта и да го направиш бъгав и лесно хакваем и да го кръстиш андроид…явно в гугъл може.

Последна редакция 6 месеца от Веселин
pix3l
pix3l
Отговор на  Веселин
6 месеца

Може, стига да споменеш, че използваш Linux Kernel. Жълтите твърдят, че са си направили системата от нулата, а реално са форкнали Android. В софтуерната индустрия се споменават такива неща, не за друго, а от уважение към труда, който са хвърлили хората, за да не ти се налага да започваш от нулата.
Ти явно не ги разбираш тея неща, ама няма проблем, простено ти е, трябва да има и невежи. 🤣

Радослав Бояджиев
Радослав Бояджиев
6 месеца

Още никой не е изследвал реално устройство, но много хора са сигурни, че е копиран Андроид. Видяли там някакви андроидски библиотеки, и ооо..да копирачи.

Нови ревюта

Подобни новини