fbpx
2.8 C
София

Рен Джънфей: „Huawei трябва да стане водеща фигура в света на софтуера“

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Основателят на китайския технологичен гигант Huawei Рен Джънфей изпрати до всички служители на компанията вътрешен меморандум с предложения за по-нататъшното развитие на бизнеса. Reuters съобщи, че предприемачът счита за необходимо компанията да се концентрира върху разработването на софтуер, понеже това е единствената област в която санкциите на САЩ не могат да засегнат и да повлияят на Huawei. В документа са посочени два основни проекта на китайския технологичен гигант – мобилната операционна система HarmonyOS и облачната ИИ платформа MindSpore.

В меморандума на Джънфей се казва, че разпространяването на китайския софтуер ще зависи от избора на бизнес модела. От негова гледна точка, най-доброто направление е софтуерът с отворен сорс код. Този подход ще даде възможност на Huawei да привлече повече професионалисти и ентусиасти. Основателят на Huawei добави, че сегашните служители и специалисти трябва по-активно да обръщат внимание на атмосферата на отворените общества – като правило площадките от този тип много по-бързо реагират на трендовете в сравнение с тромавите IT гиганти.

Що се отнася до геополитическото положение на Huawei, предприемачът предлага компанията временно да се откаже да работи на американския пазар. В началото Huawei трябва да се концентрира върху своя домашен регион – Китай и съседните страни, а след това да предприеме експанзия в Азиатско-тихоокеанския регион, Европа и Африка. Ако Huawei успешно следва тази стратегия, то в съвсем близко бъдеще САЩ ще има по-голяма нужда от китайски технологичен гигант отколкото Huawei има нужда от американските патенти сега.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини