Роботи доставят храна на заразени с коронавируса в Китай

0
742

Нови кадри показват роботи, които доставят храна в китайски хотел, който е поставен под карантина. Прави се опит да се спре разпространението на новия коронавирус. Роботите са програмирани да обикалят от врата на врата, за да носят храна и да пеят на гостите, които са в ограничената зона.

Над 200 туристи се намират в изолационния център в Hangzhou, след като техен полет е кацнал в града.

Някои от тях идват от Ухан, от където тръгва вирусът първоначално

Използването на роботи започва, за да се предотврати кръстосана инфекция. В DailyMail се появи видео, което показва как роботът спира пред стаите, а обитателите излизат да вземат храната си от него.

Според The Star, може да бъде чут да казва:

„Здравейте на всички. Сега сервирам Вашата храна. Ако имате предпочитания за храненето си, моля изпратете ни съобщение чрез WeChat.”

Говорител на местното звено на Китайската комунистическа партия казва, че са програмирани 16 робота. Има по един на всеки етаж от сградата. Зададен е маршрут за всеки от тях – от къде да минават, къде да спират и разбира се да уведомяват, че са пред вратата.

Подобни мерки са очаквани, след като коронавирусът зарази хиляди хора в Китай и започна да се разпространява по света. Здравни работници в Китай обикалят улици, магазини и обществен транспорт, за да пръскат с дезинфекциращ спрей, в опит да овладеят епидемията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари