Компанията Venrock, основана през 1969 година от внука на първия в историята доларов милиардер Джон Рокфелер, започва да инвестира в криптовалутите. Информацията е на BitPlex.

В рамките на новия проект Venrock ще работи съвместно с компанията за рисков капитал CoinFund. Тази платформа се занимава с инвестиции в криптовалутите и и различните други блокчейн технологии. Сред партньорите на CoinFund е и създателят на известния месинджър Kik, който през 2017 година представи собствена криптовалута.

Според ръководството на CoinFund, компанията не се интересува от краткотрайна печалба. Вместо това, главен приоритет са дългосрочните перспективи за развитие на криптовалутната област като цяло.

CoinFund започна своята дейност преди половин век само с $1 милион капитализация. Към днешен ден нейните активи се оценяват на $3 милиарда. Успехът на CoinFund до голяма степен се дължи на ръста на компании като Apple и Intel, които навремето са избрани като перспективни обекти за финансиране.

В същото време, цената на биткойна внезапно падна с $500. Основната криптовалута поевтиня от $7100 на $6700. Падането на курса продължи и стана точно когато количеството търгове нарасна. Засега не са известни причините за възникването на тази ситуация.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари