Роскосмос се пошегува, че ще проверява дали американците наистина са кацали на Луната

28
1488

Ръководителят на Роскосмос обяви намеренията на руската космическа агенция да провери, дали американците действително са кацали на Луната. Сега целият свят ще чака, докато Руската Федерация стигне Луната и провери, дали все пак там са кацали американските астронавти или преди повече от половин век на света е показана грандиозна мистификация.

Разбира се, това е шега. Но Дмитрий Рогозин е майстор на думите и жестовете, както и общуването с медиите. Рогозин направи това изявление при посещението на компанията „Руски Космически Системи“ заедно с президента на Молдова Игор Додон. Жестът не е за пренебрегване: Рогозин представи някакви „разработки на РКС в сферата на цифровата икономика“, които ще бъдат „адаптирани и интегрирани за нуждите на социално-икономическото развитие на Молдова“ и едновременно с това привлече вниманието на американците, че Русия и САЩ съвместно ще усвояват Луната.

Поставихме си една такава задача – да летим и да проверим, били ли сам или не са били“ – отговори Рогозин на насочващ въпрос. „Те казват, че са били, а ние ще проверим„. Рогозин подчерта, че и до днес нито една държава така и няма самостоятелна лунна програма. Ето защо Руската Федерация силно разчита на САЩ в изучаването на естествения спътник на Земята.

Неотдавна Роскосмос обяви руската лунна програма, в която са поставени датите за кацане на автоматичните станции през 2020-те години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
28 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари