Русия и Япония обявиха, че ще правят база на Луната

0
33

В момента се провежда конференцията Глобално изследване на космоса, където представители на различни държави обсъждат важни въпроси от областта на космическите изследвания. По време на събитието стана ясно, че Русия и Япония смятат да предприемат радикално нов подход към изследванията на Луната, предаде Mashable.

Целта няма да е просто повторение на това, което направиха американците преди 40 години, а установяването на постоянна база. Шефът на руската космическа агенция Роскосмос е потвърдил, че Русия има подобни планове. Целите на японската JAXA също са подобни.

Интересно е да се отбележи, че въпреки успехите си на Луната в момента Съединените щати нямат никакъв интерес към задълбочаване на своите изследвания по отношения на нашия естествен спътник. В текущата пътна карта на NASA има две възможни стратегии за развитие. Трябва да се избере между установяването на постоянна марсианска база или кацането на някой астероид. И двете цели са доста по-амбициозни от установяването на лунна база, но не изглеждат реално осъществими в сроковете, които си е поставила американската космическа агенция.

Към този момент най-вероятно е САЩ да се фокусира към кацането на астероид, тъй като президентът Обама харесва повече тази идея. Тази стратегия обаче може да се промени след изборите в Америка, които ще се проведат през ноември.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари