6.1 C
София

Русия създава хеликоптер с изкуствен интелект

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Компанията „Вертолеты России“ обяви, че планира да снабди своите най-нови модели вертолети с изкуствен интелект. Това съобщи директорът по развойната дейност в корпорацията Владимир Макарейкин пред ИТАР-ТАСС, по време на международното изложение HeliRussia 2013.

Според Макарейкин, проектът ще бъде реализиран в рамките на държавната програма за развитие на авиационната промишленост на Русия до 2025 г., която придоби известност и с името „Вертолет – 2025“.

Любопитно е, че от компанията планират, новото бордово оборудване на хеликоптерите да бъде базирано на „технически или интелектуални невронни мрежи и експертни системи с неясна логика“.

Тези иновации в управлението ще бъдат съчетани с нови видове оръжия, действащи на принципа „стреляш и забравяш“, както и управляеми ракети. Ще бъдат доразвити и системата за маневриране, както и за координиране с други подразделения на земята и във въздуха. Освен това се очаква да бъдат подобрени способностите на хеликоптерите за излитане и кацане от корабна палуба.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини