Русия ще тества пълно изключване от световния интернет

20
1761

На 7-ми февруари тази година комитетът на Държавната дума по информационна политика, информационни технологии и комуникации внесе за разглеждане нов законопроект, предвиждащ отделянето на руския сегмент на интернет от световната Глобална мрежа, както и създаването на инфраструктура за неговата автономна работа. Законопроектът бързо се движи по различните инстанции и има всички шансове съвсем скоро да бъде приет.

Според този документ, новият законопроект се изготвя като отговор на твърде агресивния характер на приетата през месец септември стратегия за национална кибербезопасност на САЩ.

А сега се подготвя стрес тест, в рамките на който руският сегмент на интернет за известно време ще бъде изключен с цел подготовка за бъдеща кибервойна. Информацията бе потвърдена от BBC, Nakedsecurity и други медии.

В рамките на този тест, данните които се обменят между жителите на Русия и руските организации, ще остават в пределите на страната и няма да достигат други държави. Тестът трябва да се проведе до 1-ви април тази година, като точната дата все още не е обявена.

В теста ще участват всички руски интернет провайдъри, които могат да препращат данните в контролирани от държавата маршрути. Интернет трафикът ще бъде филтриран по такъв начин, че данните да достигат до руските контрагенти, но да остават скрити за чуждестранните компютри.

Преди няколко дни се появи информация, че Русия подготвя паричен ресурс от 1,8 милиарда рубли за автономната работа на руския интернет. Сега се оказа, че за тази цел ще са необходими над 20 милиарда рубли.

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
12 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
17 Автори на коментарите
115Рептили, масони, НЛОдфсдфШишоТара Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
За свят без Московия
За свят без Московия

Да се изключват, и никога повече да не се включват. Нямат място в цивилизования свят. Доказаха, че не подлежат на еволюция.

favr
favr

за цивилизования свят, дето бомбардира, граби ресурси, организира преврати(в последните години все по-неуспешно) и общо взето налага „демокрация“ на останалия, явно не дотам цивилизован свят, чрез самолетоносачи и санкции и пропаганда ли става въпрос…?

ъхъ
ъхъ

а щеше ли да смееш да говориш открито ако живееше в комунизма, м?

Шишо
Шишо

Колко преврата е организирала русия, бедна ти е фантазията. Колко зло (уж демокрация, виж българската история) е наложила на поробените от нея народи, също. Колко е заграбила – виж българската история и ще разбереш (ама е на български ще трябва шефа ти да ти я чете на уше). Колко време бомбардира една малка и свободолюбива Сирия няма да ти казвам щот… ти нали, такова… дето уж де, си бил умен, ама някога, а не сега както се пееше в една песен, та може да преброиш годините и още не са постигнали пълен успех. Остава бунтовниците да се снабдят с нужната… Виж още »

кламе
кламе

Браво на Русия!

Всички трябва да се дистанцираме от уродите от сащ! сащ е световен агресор, терористична държава, води хибридни войни, сваля правителства, сваля президенти, меси се в политиките на почти всички държави!

Да припомня на писалия и щедро спонсориран от сорос фен под мен, че единствената държава в света, пуснала не една, а ДВЕ АТОМНИ БОМБИ с цел унищожение, е сащ!

Искаме свят без изметта на човечеството – без сащниците!

nababatigaza
nababatigaza

Американците са най -нещастните хора на планетата–всички искат да бягат в САЩ,а те нямали къде да избягат.хахаха

дфсдф
дфсдф

всички ИСКАХА да бягат там, последно време нещата са доста по различни

Георги
Георги

Ха-ха-ха, сега да ги питам американците на кой свят ще са!

За свят без Московия
За свят без Московия

Не е ли забавно, как помосковчените „българи“ живеят в паралелна вселена? Света си върви в една посока, те в друга.

кламе
кламе

За свят без изметта на човечеството, за свят без сащниците!

Alien
Alien

Какво ти пречим бе селяк?… вземи ми обесни малко, моля.

Тахтун
Тахтун

Тая параноя ще ги убие тези хора! Едно време отделните заводи от еднакъв бранш не знаеха какво се произвежда в другите заради опасността врага да не научи! Няма край този страх, особено от Америка, пък те си живеят живота и хич не им пука за Русия.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Напоследък САЩ показват, че ги е страх от Китай … изобщо параноята 😵 стана повсеместно явление 🤔, но тук не е мястото 📝 за политически коментари 😀. По темата – ще бъде голям смях 😂.

Иван
Иван

Че това новина ли е?
Още преди 7- 8 години беше прокарана подобна идея в един сериал.
Рунет се казваше мрежата им.

Тара
Тара

Подкрепям! сащ е твърде вредна за човечеството. Искаме министерство срещу глобалната агресия на сащ. Време е да поискаме многогодишна забрана да посещават България хора, имащи американско гражданство, както и многогодишна забрана българи да посещават сащ! Искаме българи, учили в сащ, да нямат право никога да влизат на територията на България!

123
123

пиете ли си лекарствата?

Тара
Тара

Не, но ни пуснаха интернет в лудницата.

Шишо
Шишо

фавро-пачавро, не се издавай ма!
„лудница“, „интернет“, че и коментар като пуснеш и се разконспирира. Може ли така, сега ще ти спрат оралния… и знаеш на къв режим ще те сложат…

Рептили, масони, НЛО
Рептили, масони, НЛО

Да разбираме ли, че Бултаймс и Епохални времена ше са извън строя през това време, руските проекти на КГБ?

115
115

Много сте наивни. Няма добри и лоши, всичко е пари и интереси.