Руската Cognitive Technologies проведе първите тестове на своите безпилотни комбайни

2
1086
Cognitive Technologies

Руската компания Cognitive Technologies проведе първите тестове на своята система за автоматизирано управление на селскостопанската техника.

Тестовете са направени в Белгородска област с помощта на комбайните Torum, произвеждани от Ростелмаш. Безпилотните трактори самостоятелно изминаха 200 километра и обработиха над 60 хектара земя в силно запрашена местност, както и през нощта на терен със сложен релеф.

Трябваше да проверим възможностите на създаденото от нас компютърно зрени при възможно най-сложни условия. Работата се вършеше на полета с различна топология, като (ура!), не се се наложи допълнителна настройка на невронните мрежи. Прибрахме реколтата от стръмни склонове и възвишения, при наклон до 25 градуса. Освен това, около 20% от работата бе свършена през нощта“ – заяви Олга Ускова, президент на Cognitive Technologies.

Компанията получи поръчки от Китай, Бразилия и Аржентина. През 2019 година Cognitive Technologies ще произведе 870 аграрни автопилоти с цена от $3 000 до $10 000.

Cognitive Technologies още в началото на месец май 2018 година представи системата „Агродроид C2-A2“ с помощта на която е възможно всякаква селскостопанска техника да стане безпилотна. Възможно е да се роботизират различни селскостопански машини – трактори, комбайни, пръскачки и т.н.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Иван2жик-так Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жик-так
жик-так

не съм русофил, ама наистина ако бяха американите щяха да продават готови комбайникомбайни с вградена автоматизация за сумати пари, а не нещо евтино което може да се съчетае с нормален комбайн.. така че евала на руснаците не са алчни, ама и така няма да направят много пари.

Иван2
Иван2

Алчни са, но си дават сметка че с това което правят и една копейка няма да вземат. Затова и цената е толкова „ниска“.