Министерството на комуникациите на Русия планира да разреши добива на криптовалута както на потребителите, така и на компаниите, но ще контролира процеса.

Ще има специална система за разкриване на майнърите, която ще отчита структурата на консумацията на електрическа енергия и интернет трафика. Всичко това е необходимо, понеже хората занимаващи се с добив на криптовалута, ще имат квоти за електроенергия и специална тарифа.

Предвиждат се две години данъчна ваканция за майнърите, но през това време те трябва да водят счетоводство на добива. След тази ваканция, юридическите лица ще трябва да плащат данък върху печалбата, без ДДС. Какъв ще е данъкът за физическите лица засега не се знае.

Засега това е проект, който се доработва и на 1 февруари ще бъде представен пред правителството. Обмисля се по подобен начин да бъдат откривани и големите ферми за добив на криптовалута.

Не се обяснява по какъв точно начин ще бъдат откривани майнърите. Предполага се, че те непрекъснато консумират еднакво количество електрическа енергия, подобно на алуминиевите заводи. Проверката на интернет трафика ще добави допълнителен щрих към профила и в крайна сметка, с използването и на други подобни признаци, тези хора ще могат да бъдат откривани.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари