Руските чиновници преминават от Windows към своята GosLinux

1
71
Руският софтуер постепенно се внедрява в работата на държавните и силовите структури. Скоро руските чиновници ще спрат да виждат на своите дисплеи обичайната ОС Windows, която ще бъде заменена с GosLinux и ALT Linux.

alt-linux-2

RT съобщи, че първите експерименти по замяната на операционната система са стартирали във Владимировска и Уляновска области. До края на тази година е планирано мащабното въвеждане на GosLinux в повечето държавни структури.

Във Владимировска област се провеждат тестовете на GosLinux. Тази операционна система използва и Федералната служба на съдиите-изпълнители.

В Уляновска област ще бъде тествана операционната система ALT Linux. Тази ОС е специално създадена с фокус върху по-висока информационна безопасност и устойчивост към хакерско проникване, като едновременно с това е съвместима със западните компютърни системи.

alt-linux-3

Окончателното решение за цялостното внедряване на руски системен софтуер ще бъде взето след приключване на тестовете в тези региони. Ако всичко премине добре, GosLinux и ALT Linux ще бъдат внедрени във федералните органи и други големи структури.

Москва по собствена инициатива преминава към GosLinux. До края на годината е планирано въвеждане използването на руска електронна поща за държавните структури.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
bure_s_barut
bure_s_barut
5 години

Браво на рашките!