Рязък ръст на смъртността: 253 души загинаха за едно денонощие заради коронавируса

20
2343

Изминалите 24 часа от историята на коронавируса бяха белязани с ужасяващ скок в смъртоносния график: през изминалото денонощие броят на жертвите на 2019-nCoV се увеличи с 254 души. По този начин броят на загиналите от епидемията се увеличи от 1115 на 1369. Всички тези смъртни случаи са в Китай. Що се отнася извън Китай, единственият починал от новия коронавирус че човекът от Филипини.

Увеличи се и броят на заразените. Преди ден имаше намаление в динамиката на броя на заболелите (само 2076 случая) но днес китайските медици съобщиха, че общият брой на заразените е превишил 60 000 души, а това означава, че за изтеклите 24 часа те са се увеличили с 15 000.

Считаше се, че вчера са регистрирани по-малко заразени, понеже е затруднено диагностицирането на 2019-nCoV. Това се оказа истина. Днес Reuters съобщи, че броят на регистрираните заболели рязко се е увеличил, понеже за търсене признаците за наличие на коронавируса е започнало използването на компютърна томография.

Тези толкова негативни числа разтърсиха азиатските фондови борси и разрушиха надеждите за стабилизация на епидемията и бързото възстановяване на китайската икономика. Преди два дни старшият съветник по медицината на Китай предположи, че епидемията ще приключи през месец април, но сега този сценарии не изглежда възможен.

Ето какви бяха основните събития относно 2019-nCoV през изтеклите 24 часа:

  • Броят на оздравелите и изписаните нарасна от 4842 на 6067 души
    Държавните медии на Китай съобщиха, че ръководителят на Комунистическата партия на провинция Хубей е уволнен. Уволнен е и ръководителят на партията в град Ухан
  • Китайските медици тестват два антивирусни препарата, като клиничните изследвания трябва да започнат след две седмици. За пълноценна ваксина ще са необходими около 6 месеца
  • Световната здравна организация предполага, че тестването на ваксината срещу китайския коронавирус ще започне след 4-5 месеца. Но до нейното масово използване ще минат година и половина, а може би и две. Новата ваксина вече се създава в най-различни лаборатории от целия свят
  • Ухан и другите градове в провинция Хубей остават затворени. В редица други китайски мегаполиси са наложени ограничения за придвижване
  • Най-големият клъстър със заразени остава круизният лайнер Diamond Princess, който стои под карантина в японски води. Тям бяха регистрирани още 44 заразени и по този начин техният общ брой вече е 219
  • Най-голямото изложение на мобилни технологии MWC 2020 бе отменено във връзка с епидемията. Това бе предшествано от масовото напускане на участниците в MWC
  • На 16 март тази година Хонконг затваря училищата. В полуострова бяха регистрирани 50 случая на заразяване
  • Някои предоставени от САЩ комплекти за тестване на заразяване от новия коронавирус, не работят добре. Те ще бъдат връщани за да бъдат преправяни

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
15 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай Кольо Месаря
Бай Кольо Месаря

Между 115 и 1369 са доста повече от 253. Нещо не се връзва.

Technical
Technical

Изглежда ще се мре. 🙁 Винаги съм мечтал аз да премахна много биомаса от планетата. 😀
Чумата е тръгнала от пустинята Гоби, монголоидите успяха да създадат поредния супербацил. 🙁

Без паника! :)
Без паника! :)

За два месеца от 60000 заразени – 1369 умрели. Смъртността се движи около нормалните 2%. Умират единствено стари и болни хора, които и без това са на умиране. Всяка година във всяка западноверопейска държава и във всяка китайска провинция умират по няколко хиляди такива. Само дето не се вдига истеричен шум в медиите… Цялото мероприятие е икономически удар по Китай, който се превърна във водеща световна икономическа и военна сила и остави далеч зад гърба си Кравефермата.

Бай Кольо -Козарят
Бай Кольо -Козарят

По височка е фирата някъде около 60 % до 86 % и 1 човек може да зарази до 16 други. Кораба е малка симулация на КИТАЙ и те всички са болни.Ако кораба не измрат поне 90% значи не е толкова зле. За китайците обаче пак казвам те са много на брой и Новият Световен Ред отдавна им е вдигнал мерника понеже те нямат спирка.Ще понамалят леко броят им. За тяхното население и 500 млн е нищо а то толкова трудно ще умрат. Болните заразените с други болести и тези по възрастните те умират и това си е чист естествен отбор… Виж още »

dfgfd
dfgfd

86% пиле ако имаше такава смъртност тези сигурно щяха да нюкнат града ти чуваш ли се ?

gad
gad

Смяташ каква част от общо заразените са починали, но това е грешно. Смятай съотношението излекувани / починали.

Ариа Vega
Ариа Vega

Кораб Princess Queen ударен от вирус BSL-4 COVID-19 с 5000 души на борда ако до четири дни от днес броено имат около 5000 мухи занулени значи ,че няма грешка 90% ПРОБЛЕМ УОТСЪН , вируса ще е патогенен и за европеидната раса и Илюмината е наченал глобално прочистване.Засега Индонезия,Африка Латинска Америка ги няма което значи имаме шанс за Кораба. Ако обаче в Кораба няма 90% умрели,а са сдали само 6 баби 3 старци с байпас и двама болни свръх дебели старци банкери и те всичко е от азиатски произход на кораб с 4500 европеида то значи нали.Имало е и преди ще… Виж още »

не се излагай бе
не се излагай бе

Бъбречни трансплантации след грип :))) Е, ако човекът е бил с 85% бъбречна недостатъчност преди да заболее, пил е две седмици силен антибиотик, защото отслабеният му от вируса организъм е развил бронхопневмония и накрая е с 90% бъбречна недостатъчност, и него ли го пишем „жертва на грипа“?

Е то трети вариант няма :)
Е то трети вариант няма :)

Който не умре се излекува.

Васил
Васил

@Без паника! 🙂 По скоро процента умрели го смятай с процента оздравели (6067). Все пак от тези 60000 заразени не се знае колко още ще ги бъде (ще оздравеят и колко няма)

Бай Кольо -Козарят
Бай Кольо -Козарят

Стига сe създавали паника. Загинали са едно 5-6 милиона милиона китайци те си мрат като мухи по улиците.В дял Китай денонощно горят крематориуми за да им смогнат да им махат умрелите и заразените тела. ОБАЧЕ …За тяхното население това е едно нищо.Не може да бъде спряно. Изолирани са над над 700 милиона в градовете от армията и въпреки това причина за нас Европейците да се страхуваме и паникьосваме няма никаква. Медиите опитвате да всявате паника , вместо да кажете нещо смисленно. Няма притеснения за нас -никакви.Защо? Защото Европа е друго при европейците санитарните условия и развитата цивилизация са съвсем други… Виж още »

????
????

Бай Кольо, кажи колко гроздови цапна на закуска?

путинец
путинец

за маскве е кофти обаче…

Бай Кольо -Козарят
Бай Кольо -Козарят

Бичих дъски до одеве в планинатаи гроздова не съм обаждал от Ноември.Люснах обаче 3 Коронити Екстра баа., слабичка мексиканска пикоч баце ,слаба ракия -Пущиняшка за джендрли. С тва ко мислат да ни събарят нази -35 000 000 годишен народ и ген Ехей,тука ли си Пенке ле…нещу съ-зъ объркали! Па ази всяка година с козите си карам Короната те кашлят аз кашлям досега само те стават на пастърма. Аз съм си още цял.Ако искате рецепта питайте ме да ви кажа.Здрав бачкане до изпотяванеЛююта ракия домашлар..Зелье от качеето с чорба.Лук ,мазна гозба със козя пастърма.Червено вино по 3 кани излоквам и после… Виж още »

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

Не сте добре :
https://youtu.be/TsyujjitOFM

Д-р Франсис Бойл, който изготви националното законодателство за прилагане на Конвенцията за биологичните оръжия, известен като Закона за борба с тероризма на биологичните оръжия от 1989 г., одобрен единодушно от двете палати на Конгреса на САЩ и подписан от закона от президента Джордж Х. В. Буш каза, че този коронавирус е биологично оръжие.

Бай Кольо -Козарят
Бай Кольо -Козарят

Кой какво казал момче не слушай много много.Мисли с главътъ. Америка не може да хвърли такова в/у собственият си народ дето 1/3 са Китайци дръпнипочковци и има всяка американска офис в Китай/ 30 % от експертите им в Армията са Китаяц. Що не пламна Африка или Латинска дето са кочина там не ядат прилепи и скакалци ли ?там направо хора ядат.

ллл
ллл

Бай Кольо, ти ми оправи настроението днес!

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

Използва се една генетична слабост на О-Y DNS групата(китайците) .
Ако намерят такава и на белите…заминаваме и ние.
Това бил пиниза с бойния щам на сегашния корона вирус. Все жълтурковци са заразени и починали. Бял човек или негър заразен нема

Явор
Явор

Методологиката смениха. Нищо друго.

Стоян
Стоян

27.01.2020 – след седмица в Ухан ще има 200 хиляди заразени.
13.02.2020 – общият брой на заразените е превишил 60 000 души.
Без коментар!