Информация съдържаща електронни пощи, местоположение, и харесано съдържание е изтекла от сайта Luscious, твърди проучване на сигурността.

Уеб сайтът Luscious разкри личните данни на своите 1,195 милиона потребители, твърди разследващ екип на vpnMentor във вторник. Нарушаването на неприкосновеността на данните, компрометира анонимността на потребителите чрез оповестяване на имейл адреси, някои от които включват пълните имена на потребителите.

Разкрити бяха също потребителски имена, държава на пребиваване, пол и техните дневници за активността на потребителите. Това включва качено видео съдържание, създадени албуми с изображения, коментари, публикации в блогове, любимо съдържание, последователи, последвани акаунти и техните потребителски идентификационни номера (ID).

Luscious е нишов сайт за възрастни, фокусиран върху изображения на анимационно порно, предимно от японските изкуства Анима или Манга. Обществено известен като Хентай, което на японски означава всякакъв вид причудливи сексуални желания. Порно фетишът изглежда забележително популярен.

„Въздействието на това нарушение на данните върху потребителите може да бъде пагубно в личен и финансов план“ се казва в доклада на vpnMentor. Активността в сайтове за възрастни като Luscious е нещо много лично и никой не очаква тя да бъде разкривана.

Нарушаването на данните е открито на 15 август, съобщено на 16 август, а Luscious предприе действия за защитаване на информацията три дни по-късно. Платформата не отговори веднага на искането за коментар от тяхна страна.

vpnMentor казва още, че някои от публикациите в блога са били изключително чувствителна информация и засягат пряко личността на ползвателите, включително депресивно или по друг начин уязвимо съдържание и са анонимни. Поради това нарушение обаче, са разкрити идентичността на много от авторите.

Изчислено е, че до 20 процента от акаунтите, използват фалшиви или еднократни имейл акаунти, това все още оставя около 800 000 редовни имейл адреси и частни профили.

Въз основа на данни от изтеклите електронни пощи, много потребители, участващи в нарушението идват от Франция, Германия, Русия и Полша. Интересното е, че редица официални представителствени имейл адреси също бяха използвани за регистрация в сайта, включително такива от Бразилия, Австралия, Италия и Малайзия.

Нарушаването на данните потенциално има сериозни и дългосрочни последици за личностите на много от потребителите. Сред рисковете за тормоз, изнудване, заплахи за плащане на откуп, публикуване на компрометираща информация и фишинг могат да възникнат поради нарушения на данните от този характер.

По-рано този месец разследващите разкриха нарушения по сигурността, засящато платформата 3Fun, за запознанства за възрастни, срещащи с в мобилното приложение. Теч на данни разкри конкретни места на търсещи подобен род запознанства, както и техните дати на раждане, сексуални предпочитания, дневници за чат и лични снимки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари