fbpx
5 C
София

Санкциите не са пречка: Huawei е лидер в областта на 5G патентите

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Търговската война между САЩ и Китай набира обороти. Новините за Huawei напомнят на доклади от фронта, които показват, че проблемите на китайския производител непрекъснато се увеличават. По всичко личи, че Huawei е подозирал, че може да стане разменна монета в битката на двете супердържави и е закупил големи количества компоненти, които да помогнат на компанията да преживее бурята.

Днес се появи информация, че Huawei има запас от необходимите компоненти, който ще е достатъчен за 12 месеца. Доставката на допълнителните елементи е започнало още преди половин година, като китайският производител се е фокусирал най-вече върху чиповете и оптиката за камерите на мобилните устройства. Да си припомним, че миналата седмица бе съобщено, че Huawei активно търси алтернативни доставчици, които могат да доставят необходимите компоненти.

А сега, в рамките на участието си в едно от изложенията в Китай, вицепрезидентът на Huawei Лю Юнг заяви, че през изминалата една година доходът на компанията е достигнал $104 милиарда. И още, инвестициите в иновации са в размер на $14 милиарда. По размера на инвестициите в различни разработки Huawei е на пето място в света и е доста пред Apple.

Освен това, вицепрезидентът на китайския технологичен гигант специално подчерта, че портфолиото с патенти на компанията включва 16 000 патента, което е пет пъти повече от патентите на всички американски компании взети заедно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Руси
Руси
2 години

Gg huawei време беше да ви свитнат, даже закъдняха…

ТаТа
ТаТа
Отговор на  Руси
2 години

Тоз пък. Земи се скрий

Идиото
Идиото
Отговор на  Руси
2 години

ко речи ко

tvo
tvo
2 години

5G технологиите вече са широко възприети като важна част от бъдещото развитие на човечеството. Малко хора са наясно, че те са базирани на математически алгоритъм, написан от турския професор Ердал Арикан преди повече от десетилетие. Попаднахме на този алгоритъм два месеца след публикуването му. Тогава поставихме началото на по-задълбочени изследвания и анализи, след което кандидатствахме за патенти. Хиляди служители на Huawei взеха участие в тези изследвания. Отне ни десетилетие да преобразуваме математическия алгоритъм в технологични разработки. Ние разполагаме с най-многото и най-висококачествените 5G патенти в света – общо над 27% от тях са на Huawei. Професор Арикан не е служител… Виж още »

tvo
tvo
Отговор на  tvo
2 години

Предлагаме работа на перспективни студенти още във втори курс на тяхното академично обучение.

Студентите от университети в Новосибирск например са шампиони или вицешампиони на най-престижните международни турнири по програмиране през последните 6 години.

Google им предлага 5 или 6 пъти по-високи от нормалните заплати, за да работят за него.

От тази година сме готови да предлагаме по-високи заплати от Google, за да привличаме тези хора да работят в нашите изследователски центрове в Русия. Влизаме с пълна сила в надпреварата за млади таланти.

Не изискваме учените задължително да са успешни.
Неуспехите също са част от прогреса.

Калин
Калин
Отговор на  tvo
2 години

.

115
115
2 години

Утре като фалират, краварите ще ги купят барабар с патентите 😀

дфсдф
дфсдф
Отговор на  115
2 години

lol

Нови ревюта

Подобни новини