fbpx
-5 C
София

Санкциите не са пречка: Huawei е лидер в областта на 5G патентите

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Търговската война между САЩ и Китай набира обороти. Новините за Huawei напомнят на доклади от фронта, които показват, че проблемите на китайския производител непрекъснато се увеличават. По всичко личи, че Huawei е подозирал, че може да стане разменна монета в битката на двете супердържави и е закупил големи количества компоненти, които да помогнат на компанията да преживее бурята.

Днес се появи информация, че Huawei има запас от необходимите компоненти, който ще е достатъчен за 12 месеца. Доставката на допълнителните елементи е започнало още преди половин година, като китайският производител се е фокусирал най-вече върху чиповете и оптиката за камерите на мобилните устройства. Да си припомним, че миналата седмица бе съобщено, че Huawei активно търси алтернативни доставчици, които могат да доставят необходимите компоненти.

А сега, в рамките на участието си в едно от изложенията в Китай, вицепрезидентът на Huawei Лю Юнг заяви, че през изминалата една година доходът на компанията е достигнал $104 милиарда. И още, инвестициите в иновации са в размер на $14 милиарда. По размера на инвестициите в различни разработки Huawei е на пето място в света и е доста пред Apple.

Освен това, вицепрезидентът на китайския технологичен гигант специално подчерта, че портфолиото с патенти на компанията включва 16 000 патента, което е пет пъти повече от патентите на всички американски компании взети заедно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини