Списанието Time включи изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела в рейтинга на 100-те най-влиятелни хора на планетата, които имат много голям принос в политиката, технологиите, медицината и т.н.

Профилът на Надела в тази класация е направен от Уолтър Айзъксън, професор по история в университета Тулейн, бивш редактор на Time и автор на биографията на Стив Джобс. Айзъксън споменава пристрастието на Надела към крикета и на принципите, които използва в ръководенето на огромната корпорация.

Айзъксън казва, че Сатя Надела със своите принципи на ръководене е успял да върне духа на иновациите в компанията.

Не е трудно да се досетим, защо Time е включил Надела в рейтинга на 100-те най-влиятелни хора. Microsoft е много голяма американска корпорация, цената на която нарасна със 130% откакто Надела пое длъжността изпълнителен директор. Това наистина е повод за гордост. Въпреки че предишните фенове на операционната система Windows не харесват особено много Сатя Надела, никой не може да отрече, че при новото ръководство Microsoft силно се промени към по-добро и стана по-приятна компания.

Интересно е, че Бил Гейтс също се споменава в рейтинга на Time, но като автор на профила на Роджър Федерер


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари