САЩ включи Huawei в черния списък: компанията може да остане без Android

9
1984

Министерството на търговията включи китайският технологичен гигант Huawei и още 70 свързани с нея компании в черния списък за „дейност, противоречаща на националната безопасност на САЩ„. Решението окончателно ще влезе в сила през следващите два три дни, след което американските производители, които продават или желаят да продават оборудване, технологии или софтуер на Huawei, ще трябва да получат специален лиценз от властите на САЩ.

Изданието The Washington Post уточни, че забраната се отнася и до мобилната остане Android, която Huawei използва в своите смартфони. Ако американското правителство нареди, Google ще трябва да спре на китайската компания достъпа до своите онлайн услуги – YouTube, картите и т.н. През месец март тази година китайската корпорация заяви, че подготвя собствена операционна система, ако възникне проблем с ОС Windows и Android заради конфликта със САЩ. Но засега подробности няма.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви национално извънредно положение във връзка с възникналите заплахи по отношение на кибербезопасността. На министерството на търговията бе наредено да забранява сделките, които създават неприемлив риск за националната безопасност на САЩ. Конкретни държави в указа не се споменават, но се счита, че той има за цел да спре най-вече китайските компании, по-точно Huawei и ZTE.

Huawei заяви, че това решение ще навреди и на американските потребители.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
1 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
set001101ValkostДосомоМалко готинMatt Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Интересно колко време ще им отнеме на американците да разберат, че китайците могат да си живеят без тях, но американците не могат без китайците.

bluewater
bluewater

Интересно е и колко време ще отнеме на всички да разберат че е по добре без САЩ

Memo
Memo

Просто усетиха че нещата с продажбите на Ябъката стават огризки и всячески се мъчат да илиминират HUAWEI и някои други конкуренти.

д-р Събева
д-р Събева

А кога САЩ ще влязат в черният списък ?!

Matt
Matt

И как, като huawei e вторият, ако не се лъжа най-голям производител на тел. ще остане без гугъл и андроид? Това са милиони потребители, от които гугъл трябва да се откаже. Нещо не си го представям. На кого ще продават рекламата и как ще следят милиони устройства. И къде отиват lenovo, motorola, nokia? Те не са ли също китайски?

Малко готин
Малко готин

Ебаси индианските помияри фирма с един трилион дали няма влияние над правителството има затова и водят тази агресивна политика откакто го няма Джобс няма и идеи това е не им изнася да са вече трети имат голям спад в продажбите а сега не те а Huawei задава темпото те да си се карат а пък цените да падат 😁

Досомо
Досомо

Аман от този кукурингел!

Valkost
Valkost

Слабата конкурентноспособност на американските стоки през последните години вкара всичко чуждо в графата „Национална заплаха“ ! Стар американски девиз гласи “ Не ми казвай какво да произведа, а къде да го продам ?“ ! Икономиката им ще се срине с огромна скорост, ако продължават в този дух, защото ще има и ответна реакция от страна на засегнатите страни !

set001101
set001101

Всичко е за пари баце, всяка една война в миналото и в нашето съвремение е заради територия, ресурси и пазар които носят пари …
…те тва е в днешният меркантилен и продуктов свят ще „оцелява“ този който е достатъчно алчен и безкомпромисен