Най-голямата световна компания в сферата на възобновяемата енергетика в Северна Америка Invenergy, заедно с GE Renewable Energy започва строежа на вятърна електроцентрала с мощност два гигавата. Новата електроцентрала ще бъде най-голямата с САЩ и втората в света.

Строителството на Wind Catcher вече започна в равнината на щата Оклахома. Мощността от 2000 мегавата ще се генерира от най-новите модели вятърни турбини GE. Ще се използват 800 от тях с мощност по 2,5 мегавата.

Електроцентралата Wind Catcher е част от мащабния проект Wind Catcher Energy Connection с цена $4.5 милиарда, в рамките на който е планирано и строителството на около 560 километра свръхвисоковолтови силови електропроводи.

Строителството на тази електроцентрала трябва да приключи през 2020 година. Местните комунални предприятия Public Service Co. of Oklahoma (PSO) и Southwestern Electric Power Co. (SWEPCO) вече поискаха от властите да доставят за своите клиенти електроенергия от новата централа. Могат да бъдат обслужени около 1,1 милиона клиента. Ако сделката се състои, потребителите за 25 години ще икономисат над $7 милиарда.

Разчетите на American Electric Power (AEO) показват, че новият проект ще създаде 4000 директни и 4400 косвени работни места по време на строителството, както и 80 постоянни работни места след неговото приключване. През времето на съществуване на проекта се очаква да бъдат събрани и около $300 милиона повече данъци.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
acc
acc

While not quite inventing energy, Invenergy is pulling it out of thin air. The energy generation company operates 13,719 MW of energy generating facilities in the US, Europe, and Canada. It builds, develops, and buys energy producing properties, with a focus on developing wind energy capacity. Invenergy also uses natural gas to produce energy from facilities in the US and Canada and has plans to enter the solar energy market as well. The company has offices in the US, Poland, and the UK.

Google
Google

Windows 10 е боклук и се използва само от идиоти с две мозъчни клетки. Аз бях на стаж в Google и там никой не използваше Windows, само Linux и чат-пат OS X, но най-вече Linux.

acc
acc

Тя и мариса майер беше в гугъл
ама разсипа yahoo.

краварите ще го духат яко
краварите ще го духат яко

„През времето на съществуване на проекта се очаква да бъдат събрани и около $300 милиона повече данъци.“ Нали се сещате, че за да бъдат събрани триста милиона долара данъци повече, крайните клиенти трябва да платят поне един милиард долара повече? Което значи, че на всеки от единия милион очаквани клиенти ще му бръкнат в джоба с $1000 допълнително за екстрата да ползва ток, генериран от вятъра.

само сиренцето в капана е без$
само сиренцето в капана е без$

потребителите ще платят $300 мил повече данъци
и едновремено
потребителите за 25 г ще икономисат над $7 млрд ??????????
**************************
ще плащат повече $1,1 млрд (1,1*27% данък = 300 мил $)
и
ще спестя $7 млрд

assa
assa

Ми САЩ е с население малко над 300 милиона което означава по 3 долара ще плати всеки жител, брей че тежко как ще живеят хората а?

Анонимен
Анонимен

800 гигантски перки, направо си представям колко площ ще заемат, колко ще може да се живее в този район и каква ще е екологията. Примерно, дори само заради шумовото натоварване и заради нарушената миграция на птиците, ако не и заради всичките други проблеми по строителството и експлоатацията, щото там няма да са само кулите с перките, а ще има нужда и от други съоръжения.