5.8 C
София

САЩ обмислят добавянето и на Honor в черния списък

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Въпреки че включеният в черния списък на американските власти китайски производител Huawei повече не притежава бранда Honor, не е изключено в близко бъдеще в същия списък да попадне и отделилият се от родителската компания бранд. Интернет-изданието Android Authority съобщи, че да ограничат дейността на Honor възнамеряват Пентагонът и Министерството на енергетиката на САЩ.

Китайският технологичен гигант Huawei бе включена в черния списък на САЩ още през месец май 2019 година. В силата на тази санкция на американските компании, включително Google, бе забранено да имат каквито и да било отношения с Huawei. И още, същото важи и за всички чуждестранни компании, които използват американско оборудване и технологии. По това време Honor бе суббранд на Huawei и на практика производството на електрониката и на двете търговски марки се осъществяваше с помощта на едни и същи поточни линии.

През 2020 година Huawei продаде Honor с цел да спаси този бранд от американските санкции. Но сега редица американски държавни организации възнамеряват да включат и Honor в този списък. The Washington Post съобщи, че най-настоятелни са Министерството на отбраната и Министерството на енергетиката на САЩ. С тази идея не са съгласни Министерството на търговията и Държавния департамент, които не виждат необходимост да се блокира дейността на Honor.

Ако не бъде постигнат консенсус, финалното решение ще бъде взето от президента на САЩ Джо Байдън.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини