САЩ подготвя нови санкции срещу Huawei

10
5203

Миналата седмица САЩ и Китай сключиха ново търговско споразумение и се появи надежда, че ситуацията с Huawei ще се подобри и че операционната система и онлайн услугите на Google ще се появят в новите модели на китайския технологичен гигант. Но сега се оказа, че това споразумение по никакъв начин не засяга Huawei – точно обратното – САЩ възнамерява да засили мерките по предотвратяване доставките на чуждестранна продукция за китайския производител, в която се използват американски технологии.

Тази информация бе съобщена от министъра на търговията на САЩ Уилбър Рос на Световния икономически форум в Давос.

Да си припомним, че САЩ на три пъти отказва въвеждането на тотални санкции срещу Huawei, като даваше временни лицензи на различните американски компании. Срокът на действие на последния лиценз изтича на 16 февруари тази година. Имаше и компании, които намериха вратички в законите и снабдяваха Huawei с ключови компоненти.

Уилбър Рос даде ясно да се разбере, че се подготвят нови ограничения. Те ще важат за всички американски компании и ще предотвратят каквито и да било доставки на хардуер, софтуер и технологии за Huawei. Министърът подчерта, че правителството на САЩ по принцип не желае да ограничава доставките за Huawei, но националната безопасност е над всичко. Анализаторите счетоха тези думи за очевиден намек, че търговската война няма отношение към Huawei.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
той
той

Накрая ще преместят google в Китай и готово

Крушата
Крушата

Звучи добре като идея, но няма да стане. Google няма разрешение от китайското правителство да предоставя каквито и да било услуги на територията на поднебесната империя.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

„САЩ по принцип не желае да ограничава доставките за Huawei, но националната безопасност е над всичко.“

Напрау ши са разплача.
Те така убиха 1млн дица саму у Ирак.

БегиМани
БегиМани

Давайте в същия дух пиндоски реднеци и китайците тотално ще спрат да използват ФАЩиянски технологии от което ще страдат ФАЩиянските компании.

фен на калдата
фен на калдата

Докато не ги срине да постави самсунг като единствената алтернатива за телефони.Абе Тръмп, плешиво главо, в место очи да им извадите, вежди им изпишете.Въпреки санкците те реализираха по големи продажби!

БегиМани
БегиМани

Китайците няма как да ги срине палячото-перчем и ако беше внимавал в училище щеше да знае колко язовира във ФАЩ са построили именно китайците, защото са упорита нация. Да не говорим колко голяма част от външния дълг на ФАЩ държат китайците и могат да ги занулят за части от секундата, но не го правят защото са далновидни и знаят последствията за целият свят които ще настъпят. Еднодневките като тръмпчо, който не не вижда по-далеч от носа си, ще минат и заминат…. 🙂 🙂 🙂

115
115

Много китайци в този сайт… 😀

112
112

Все повече се убеждавам че следващият ми телефон ще е Huawei без Google.

име
име

Фен съм на Хауей. Цените не ми допадат, но технологии и качество определено има.
Относно САЩ и Китай – две огромни страни със свои интереси. Далеч съм от мисълта, че едните са ангели, а другите дяволи. Смятам, че всички ние, като потребители, трябва да гоним нашите интереси. А БГ да се учи от успеха и грешките от миналото си и от чуждия опит.

Георги
Георги

КРАДЕЦЪТ вика дръжте крадеца.