САЩ подготвя своя армия от хакери за бъдещите кибервойни

1
11

Американското правителство смята да наеме голяма група от кибервойници, която ще даде началото на нова армия от хакери, имаща за задача да брани американските интереси през XXI век. Първата голяма група от хакери ще бъде наета сега, а за догодина е предвидено още едно голямо разширение на армията от кибервойници, съобщава информационната агенция Reuters.

Набирането на кадри за новата ударна група ще започне от тазгодишната хакерска конференция Defcon, която ще се проведе в Лас Вегас през почивните дни. Там ще се съберат едни от най-добрите специалисти в областта на компютърната и мрежовата сигурност.

Първото издание на Defcon датира от далечната 1993 година и е организирано от Джеф Мос, познат в мрежата с прякора Dark Tangent. На конференцията се събират най-добрите американски хакери. Участието в нея струва 150 щатски долара и задължително се плаща в брой. Не се приемат банкови карти или други средства, които биха могли да разкрият самоличността на участниците. На тазгодишното издание се очакват около десет хиляди гости.

И сега много от хакерите вече си сътрудничат с американските власти. Самият създател на Defcon вече работи като консултант по въпросите на киберсигурността към американското правителство. Перспективата да работят това, което им харесва и да получават легитимно заплащане е примамлива за голяма част от хакерите и американските власти едва ли ще имат проблеми с набирането на нужните за новата армия хора.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
imperia
imperia

То и сега на Defcon си е – кука, хакер, кука, хакер.