Световният пазар на решенията, базирани на изкуствен интелект ще се увеличи до 5 милиарда долара до 2020 г.

0
36

Световният пазар на софтуерни решения и услуги, използващи технология за машинно обучение и системи за изкуствен интелект (ИИ), ще нарасне до 5 милиарда долара към 2020 г., съобщава Servernews.

Експертите на компанията J ‘ son & Partners Consulting наричат изкуствения интелект ключов технологичен тренд на 2016 г., а обемът на глобалните инвестиции в него се оценява на 500 милиона долара.

Растежът на пазара, както смятат експертите, ще допринесе за основните технологии, сред които технологията за машинно и задълбочено обучение, компютърно зрение, обработка на естествен език и други.

Тези технологии в перспектива ще се отразят върху почти всеки бизнес, но основен двигател на пазара ще стане рекламата, търговията, финансите и здравеопазването. Най-динамичното развитие ще се наблюдава в региона на Северна Америка.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари