По време на гейм конференцията GDC 2017 Microsoft сподели нова информация относно режима Game Mode, който съвсем скоро ще се появи в операционната система Windows 10.

Microsoft съобщи, че Game Mode не просто повишава приоритета на софтуерния процес на играта, а дава възможност всичките ядра на процесора да се използват изключително за обработка на играта. Навярно това ще сложи край на динамичното разпределяне на потоците, което се използва сега и което води до прехвърляне на процеса на играта между различните процесорни ядра. Освен това, новият подход ще даде възможност да се задействат всички ресурси на процесора в играта, включително и кеш паметта. Благодарение на това ще има осезателно увеличение на производителността в игрите.

Освен това, Microsoft възнамерява да оптимизира работата на видеокартите в режима Game Mode. Игрите ще получат пълен приоритет в използването на графичната памет, а за всички останали процеси използващи VRAM, консумацията на тази памет ще бъде сведена до абсолютния минимум.

Очаква се, че с активирането на Game Mode режима потребителите ще могат самостоятелно да решават дали да активират Game Mode или не. От друга страна, програмистите също ще получат достъп до функциите на този режим.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари