Galax и Zotac готвят собствени нереферентни версии на видеокартата GeForce GTX 1080 Ti

0
39

Серията графични карти NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti продължава да се попълва с нереферентни представители. Този път собствените си разработки на тези графични карти показаха Galax и Zotac.

В първия случай става въпрос за адаптер, който принадлежи към фирмената линия Galax EXOC. Традиционно в сравнение с картите от семейството SNPR, ускорителите EXOC имат опростен дизайн, но този път производителят не се е отказал от възможността да постави в моделите червена светодиодна подсветка, както и два 100-мм вентилатора. Опростен – не значи грозен.

Може да се отбележи също, че Galax GeForce GTX 1080 Ti EXOC се оказа с няколко сантиметра по-дълъг от модела Galax GeForce GTX 1080 EXOC. Използваният двуслотов охладител е защитен с черен пластмасов кожух с опростен дизайн, под който се крие алуминиев радиатор и топлинни тръби. Както бе споменато и по-горе, обдухването на системата се извършва чрез 100 мм вентилатори.

Адаптерът най-вероятно е с референтна печатна платка на NVIDIA, а върху интерфейсния й панел липсва видео-изхода DVI. Характеристиките на Galax GeForce GTX 1080 Ti EXOC, както и цената все още не са оповестени от производителя.

Zotac от своя страна е завършила работата си по модификацията на GeForce GTX 1080 от серията Ti AMP!. За съжаление, производителят не е представил пълна снимка на бъдещото си устройство, но от сега можем да кажем, че видеокартата ще получи фирмен охладител с три вентилатора и най-вероятно светещо лого в края.

Конструкцията на охладителя предвижда наличието на радиатори и медни топлинни тръби. За останалите параметри на Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! ще трябва само да гадаем. Така или иначе, в най-скоро време очакваме появата на новите ускорители, както по рафтовете на магазините, така и в интернет каталозите. И накрая остава да се каже, че ако не възнамерявате да се занимавате с овърклок, можете да си купите почти всяко флагманско решение, разбира се важното е цената да е адекватна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари