Силициевата долина вече не е най-горещото място за млади компании

2
95

В момента на пазара няма по-голям хит от стратъп компаниите и няма съмнение, че Силициевата долина е столицата на този тип дейност… или поне беше.

Оказва се, че градове по цял свят се борят за това да вземат короната от досегашния технологичен крал. Това показва ново глобално проучване на Startup Genome, наречено Global Startup Ecosystem Report and Ranking 2017.

Докладът от 150 страници е базиран на проучвания в продължение на една година, които обхващат 10 000 стартъпа и 300 партньорски компании.

Startup Genome идентифицира поредица от градове, които са готови да изместят Сан Франциско и Силициевата долина от върха. Най-големият претендент е Ню Йорк, следван от Лондон и Пекин. На шесто място е Тел Авив, който се очертава като технологичен център на Близкия изток. От европейските градове, Париж е на 11-то място, а в топ 20 влиза още и Амстердам. Интересно е, че всички те са по-напред от Бангалор, който е единственият индийски град, намерил място в подреждането, въпреки претенциите на страната.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари