fbpx
4.3 C
София

Синтетичните хора на DeepBrain са готови за експанзия на американския пазар

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Южнокорейската стартираща компания DeepBrain, която е известна преди всичко със своите цифрови копия на реални хора, проведе успешен кръг на финансиране, при който получи $44 милиона. Стартъпът създава и продава един твърде необичаен продукт – на базата на собствени алгоритми с елементи на изкуствен интелект DeepBrain клонира цялостната мимика, жестикулация и начин на водене на разговор на конкретни хора. След това тези цифрови клонинги по желание на клиента могат да живеят свой собствен живот и да изпълняват най-разнообразни задачи. Създателите на тези синтетични хора са на мнение, че техните технологии са особено полезни за новинарските телевизионни канали, за политиците, за банките и за компаниите от областта на търговията на дребно.

Най-яркия пример от работата на DeepBrain е виртуалният модел на президента на Южна Корея Мун Дже-Ин. Стартиращата компания е използвала публичните речи на политика, за да създаде неговото съвсем точно цифрово копие, което вече може да бъде използвано за публични изяви. През това време истинският президент може да се заеме с друга работа и никой няма да забележи разликата. Но синтетичното копие на президента е само демонстрация на възможностите на тези технологии. DeepBrain подчертава, че не възнамерява да използва цифровото копие на Мун Дже-Ин за търговски или деструктивни цели. Компанията заяви, че работи в „много по-стерилна и надеждна обстановка“.

Когато DeepBrain получава комерсиални поръчки от различни компании, стартъпът кани в своето студио човека, на базата на който ще бъде създаден виртуалния аватар. Този човек се заснема от няколко камери едновременно докато чете предварително подготвен текст, в който има различни фонеми, като през това време той може да ръкомаха и да се държи естествено. Когато тези данни са записани, специалистите на DeepBrain ги използват за машинно обучение. Техният изкуствен интелект използва записания сценарий и заснетото видео, за да създаде цифров клонинг на персонажа, като на този етап обединява мимиката и жестовете с гласа. В резултат от всичко това се получава точно цифрово копие на човека – гласовите данни са синхронизирани с мимиката на лицето, а ръцете и тялото се движат по естествен начин. След това цифровото копие може да произнася произволен текст, а резултатът се извежда във вид на видеоклип.

След като DeepBrain представи своята платформа, от нея се заинтересуваха редица крупни клиенти. Стартиращата компания вече работи с корейските медийни брандове MBN, Metro News и LG HelloVision, с компаниите за онлайн образование, както и с банката Kookmin. Сега вече платформата е напълно готова, а DeepBrain се зае с разработването на ИИ банкери, които са в състояние да заместят кредитните инспектори и обикновените служители, като подробно консултират клиентите на тази банка. След това стартъпът възнамерява да се заеме с създаването на дигитални адвокати, които могат да се справят с по-елементарните случаи.

Възможностите на новата технология са наистина много.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини