fbpx
5 C
София

Скутерите на Lime се завръщат по улиците на София – на малко по-ниска цена

Най-четени

Преди около година – на 22 август – една от най-популярните в световен мащаб услуги за споделено ползване на електрически тротинетки Lime стартира дейността си в България и по улиците на София зелените тротинетки бяха изключително честа гледка.

Работата на услугата, която изпитваше редица затруднения и в световен мащаб, тотално спря покрай Covid-19 и извънредното положение, а компанията преустанови дейността си няколко месеца, след като започна у нас. Появиха се не малко данни, че Lime тотално е напуснала България и не мисли да се връща отново до днес, когато лично Петко Анчев, който през ноември стана ръководител на операциите си в страната, чрез съобщение в личния си Facebook профил публикува следното:

От днес. След повече от 150 000 пътувания, 30 000 активни клиенти и над 220 000 изминати км., скутерите на Lime сa отново на софийските улици, с нови по-достъпни цени.

Без повече подробности бързо установихме, че вече има няколко активни скутера в града, а броят им продължава да расте и очевидно се разнасят на различни стоянки от служителите на компанията. Цената вече е по-нискаот преди. 1.20 лв за отключване на даден скутер и по 0.25 лв на минута  ползване, което е с 18% по-ниско от предишните цени, които мнозина определяха като високи (1.50 лв и 30 стотинки).

Така София отново е на картата на Lime, а в града продължават да оперират и другите две компании – Бръм и Hobo, които на практика не спряха дейността си за дълго покрай извънредното положение.

За разлика от останалите две компании Lime разчиташе на обикновени хора (джусъри), а не на свои служители за зареждането на скутерите. Към момента все още не е ясно дали тази практика ще остане, или тротинетките ще бъдат зареждани и подреждани от служителите на самата компания.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
djagi
djagi
1 година

За 10 минути и горе-долу 3 км. – 3.70. С такси определено ще ми е по-евтино и без да се подлагаш на риска да те отнесе някой или да пропаднеш в някоя дупка на пътя. За 3-4 месеца откакто имам скутер, вече 3 пъти се пребих на супер оправените пътища в София. Цената би била поне донякъде оправдана, ако имаше елементарни условия за скутер и велоалеи.

Ъ? К'во?!?
Ъ? К'во?!?
Отговор на  djagi
1 година

Haeм oт 25 cтoтинĸи нa минyтa, т.e. 360 лeвa нa дeнoнoщиe? He зa бpoниpaнa лимyзинa c шoфьop – жeнa двoйничĸa нa Πaмeлa Aндepcън и вĸлючeн минeт c дълбoĸo гъpлo в цeнaтa, a зa… тpoтoнeтĸa?!? A бe, виe У peд ли cтe???

Последна редакция 1 година от Ъ? К'во?!?
whoth
whoth
Отговор на  Ъ? К'во?!?
1 година

Това не е за българи, а за чужденци, дошли да пиянстват и да стигат по-бързо от единия бар до следващия, да се забавляват пред фонтаните на НДК и парковете и т.н.

Нови ревюта

Подобни новини