Следващата година Microsoft ще предложи нова версия на Office без абонамент

5
1380

Microsoft съобщи в своя официален блог, че възнамерява в средата на 2021 година да представи нова версия на своя офисен пакет, за която не е необходимо да се плаща абонамент. Новият Microsoft Office с постоянен лиценз ще се предлага за операционните системи Windows и Mac.

Към днешен ден потребителите могат да използват най-новата версия на Office само чрез абонамент за Microsoft 365 (Office 365). Този пакет включва Word, Excel, PowerPoint, Outlook и други приложения с всички най-нови функции и обновявания. Заплатилите абонамента имат и 1TB дисково пространство в електронния облак OneDrive, 60 минути телефонни разговори чрез Skype към мобилни и стационарни телефони, като и инструменти за защита от вируси и фишинг.

Но не на всички потребители се харесва този начин на разплащане за Microsoft Office. За тях Microsoft предлага Office 2019 с Word, Excel и PowerPoint в комплекта. Но потребителите с тази версия на Office не получават обновявания

Според уеб портала Engadget, софтуерният гигант е решил да не се отказва от потребителите, които предпочитат еднократното заплащане на този софтуер. Microsoft ще продължи да развива паралелно и двата варианта с двата начина на разплащане.

Microsoft съобщава още, че следващите версии на Exchange Server, SharePoint Server, Skype за бизнеса Server и Project Server ще излязат в средата на 2021 година и ще се предлагат единствено чрез заплащането на абонамент. Парите от годишния и месечния абонаменти дават право на техническа поддръжка и обновявания.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари